Πολιτης κατα Δημου, Τροχαιας, Εισαγγελιας και ημων… για τις διαβασεις

Σε μία σοβαρή καταγγελία για την αδιαφορία που επιδεικνύουν αρχές του τόπου, για τα τρέχοντα και καθημερινά, όπως η παντελής αδράνεια για την «ανανέωση» των διαβάσεων, προχώρησε ο συμπολίτης μας Μιχάλης Ζερβούλης, μέσω των social media.
 
Καταγγελία, από την οποία δεν λείπουν οι υψηλοί τόνοι και οι σφοδροί χαρακτηρισμοί, δικαίως, εν είδει έκφρασης της αγανάκτησης αλλά και της αγωνίας, που τον διακατέχει, και μαζί του δεκάδες ακόμα πολιτών, που ωστόσο δεν έκαναν το «βήμα» της καταγγελίας.
 
Καταγγελία που απευθύνεται πρωτίστως στον Δήμο Κομοτηνής, την τροχαία, τους εισαγγελείς, καθώς και ημάς τους ιδίους, πολίτες της περιοχής για την έλλειψη παιδείας και κυκλοφοριακής αγωγής.
 
Η καταγγελία όμως:

«Δήμος Κομοτηνής: Ο δήμος που σέβεται κι αγαπάς τους πεζούς. Ίσως και μέχρι θανάτου.
 
Οι δύο από αυτές τις διαβάσεις, έχουν να βαφτούν 16 μήνες. Η μία πέντε μήνες. Ήρθα πριν 29 μέρες, έκαναν αυτό που βλέπουμε, κι έφυγαν. Δίπλα σε σχολείο, νηπιαγωγείο και φροντιστήριο. Τα ίδια, πάνω κάτω, χάλια, σε πολλά σημεία της πόλης.
 
Τα φανάρια των πεζών ανάβουν λιγότερο από 10″, τη στιγμή που το αντίστοιχο κόκκινο για αυτοκίνητα είναι 70''. Πεζοδρόμια με τρύπες, κι άλλα που συμπτύχτηκαν στο μισό μέτρο προς χάριν του «φαντεζί» ποδηλατοδρόμου. Και άλλα πολλά…
 
Κύριε δήμαρχε…  για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, υπάρχει και χρήμα και χρόνος; Όπως και για έργα επίδειξης στο κέντρο της πόλης;
 
Μόνο τον τελευταία χρόνο, αριθμούμε δεκάδες τροχαία, ακόμη και με νεκρούς στην περιοχή μας. Σε μία χώρα που επίσης αφανίζεται από τα τροχαία.
 
Καταγγέλλω τον δήμο Κομοτηνής, για εγκληματική έως και προκλητική αδιαφορία, για την προστασία και ασφάλεια των πεζών και για τη συμμόρφωση των ασυνείδητων οδηγών, που τρέχουν μέσα στην πόλη με 60-70 χλμ, ακόμη κι 80 χλμ. Ένα μόνο τραγικό παράδειγμα:  λεωφορείο που μεταφέρει φοιτητές, περνάει από την Εγνατίας και τη ΔΙΑΒΑΣΗ του 3ου λυκείου, με 60-70 χλμ! (Ποιος πρέπει να πάει στη φυλακή;)
 
Το ίδιο υπεύθυνη και η τροχαία, που είναι άφαντη και δεν φαίνεται να πιέζει την δημαρχία. Πριν 10-20 χρόνια, υπήρχαν μόνο 2-3 τροχονόμοι στην πόλη, κι όμως ήταν ΚΑΘΕ μέρα, ΠΕΖΟΙ στους δρόμους, προσπαθώντας να μας συμμορφώσουν. Τώρα που είναι (μάλλον) περισσότεροι, είναι ΑΦΑΝΤΟΙ. Κανείς, εκτός από ένα αυτοκίνητο που εμφανίζεται να κινείται 1-2 φορές την ημέρα. Ξέρετε, κύριε διοικητά, πιστεύω πως δεν κοστίζει τίποτα να ξαναβγούν κάποιοι τροχονόμοι στην πόλη. Δεν θα τους φάμε. 
Όλα αυτά λοιπόν, σε μία πόλη, μίας χώρας, που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ έχει νεκρούς, αναπήρους, και βαριά τραυματίες στους δρόμους. Μόνο στις γιορτές μετρήσαμε 30 νεκρούς.
 
Κλείνω με ερώτηση-απορία προς τους Εισαγγελείς:
Θα κάνουν ποτέ κάτι γι αυτό;
Είναι πιο σημαντικό να ικανοποιούν τα αιτήματα της εγκληματικής Χ.Α., στέλνοντας εντάλματα σε πανεπιστήμια, από το να προσπαθήσουν να σώσουν ζωές;
Αν σκοτωθεί κάποιο παιδί ή ενήλικας πεζός, λόγω αυτής της αδιαφορίας ανθρώπων που πληρώνονται απ’ το δημόσιο, θα πληρώσει κανείς απ’ αυτούς, με τον τρόπο που πρέπει; Πηγαίνοντας δηλαδή στην φυλακή;
 
Όσοι έχετε παιδιά, θα πρότεινα να το δείτε λίγο πιο σοβαρά.
 

Μιχάλης Ζερβούλης»

 
Για την αντιγραφή. Ν.Β.
 
Υ.Γ.: Πάντως, επειδή κοντεύουμε να νιώθουμε παλιές καραβάνες στη δημοσιογραφία, αφού πολλά μπόρεσαν να δούνε τα μάτια μας, σε σύντομο έστω χρονικό διάστημα,  εκείνο που εικάζω για την τύχη της καταγγελίας, και επειδή απευθύνεται σε τρεις διαφορετικούς θεσμούς, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο ένας «θα δείξει» τον άλλον, κι εμείς οι πολίτες τον απέναντι… Αυτοί δυστυχώς είμαστε… Αρχοντες και αρχόμενοι!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.