Η Ξανθια: Τι μου εμαθε εως τωρα το 2018…

Καλησπέρα, καλησπέρα…
 
Αγαπημένοι… μπήκε το 2018 και αυτή η καταναγκαστική εκδότρια θέλει λέει να αρχίσω να γράφω κάθε βδομάδα…
 
Πράγμα δύσκολο γιατί εκτός από ξανθιά είμαι και αλαφροΐσκιωτη και ασυνεπής. Με την ευκαιρία αυτοί είναι και κάποιοι από τους λόγους που με παράτησε ο καλός μου. Αν κάποια στιγμή θέλετε να σας μιλήσω γι’ αυτό, θα το κάνω με μεγάλη μου χαρά. Δεν χρειάζεται κόπος να με πείσετε.
 
Πού είχα μείνει; Α ναι,  μπήκε που λέτε το 2018 και αρκετά δυναμικά. Δεν ξέρω βέβαια αν καταλάβατε κάτι, γιατί φαντάζομαι πως όλοι αγκομαχάτε ακόμα από τα χριστουγεννιάτικα τραπεζώματα.
 
Ο αγαπημένος μου Ψ μού έδωσε μια συμβουλή, να πάρω ένα κομμάτι χαρτί και να βάλω στόχους για τον καινούργιο χρόνο. Είπα και εγώ να τον ακούσω. Τον πληρώνω που τον πληρώνω, ας ακολουθήσω τα βήματά του. Πήρα λοιπόν η καημένη στυλό και χαρτί και άρχισα να σκέφτομαι και να γράφω. Ξεκίνησα με τα κλασικά, να βάψω ρίζα, να χάσω 10 κιλά, να ξεπεράσω τον έρωτά μου, να διαβάσω 52 βιβλία, να γραφτώ στον ΣΥΡΙΖΑ – εντάξει αυτό θέλει να το κάνει ένας φίλος μου.. για να γελάσει λέει, οπότε περιμένω να γραφτεί αυτός και θα σας ενημερώσω- τα κλασικά δηλαδή θέλω της μέσης Ελληνίδας.
 
Για να κάνω τη χάρη όμως και στην εκδότρια και να προσπαθήσω να κρατήσω την υπόσχεσή μου, μιας και ένας από τους στόχους μου είναι να ενημερώνομαι καθημερινά για τα τοπικά, πανελλήνια και παγκόσμια γεγονότα.
 
Έβαλα λοιπόν ένα Johnie μαύρο -ξέρω, ξέρω τοποθέτηση προϊόντος- και άνοιξα tabled, laptop και κινητό συγχρόνως για να αρχίσω την ενημέρωση.
 
Οι λέξεις αυτές γράφτηκαν  στις 3:15 6/1/2018. Το τονίζω γιατί συγκλονίστηκα με το τι συνέβη σε 5 μόνο μέρες: 

1. Σακούλα

Μας κόψανε την πλαστική σακούλα… Δηλαδή δεν μας την κόψανε, μας την χρεώσανε 0,04 λεπτά, λέει, και δυσκολεύονται οι επαγγελματίες, οι πολίτες, ένας χαμός γενικότερα. Και να σου η αναμετάδοση από την ιχθυόσκαλα, όπου αναρωτιόταν ο άλλος πού θα βάλει την τσιπούρα στον πελάτη. Γιατί είναι και φρέσκια και σπαρταράει και μόνο στην πλαστική σακούλα βολεύεται. Κάπου εκεί διάβασα και την ανακοίνωση  της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για σακούλες και λοιπές «οικολογικές ευαισθησίες» της κυβέρνησης. Ναι τοποθετήθηκε, για όσους δεν το ξέρετε. Αφού λοιπόν μας ενημέρωσε για το τι είναι Οικολογία, γιατί αυτοί οι έρμοι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν κατάφεραν τόσα χρόνια να το κάνουν, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι: «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να φορτώνεις κάθε λίγο με νέα χαράτσια τα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως αυτό με το τέλος των 4 λεπτών για κάθε πλαστική σακούλα, που (μετά τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης) κάνει το ψωμί ή το γάλα π.χ. της οικογένειας περίπου 2% ακριβότερα!

Αυτό είναι άλλη μια επιβεβαίωση της απόλυτης υποταγής (και) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου. Πολλά εκατομμύρια ευρώ – δίπλα σ’αυτά των μνημονιακών περικοπών μισθών και συντάξεων- βγαίνουν πάλι από την τσέπη των εργαζόμενων για να πληρωθεί άλλη μια δόση του δημόσιου χρέους, ενώ την ίδια στιγμή οι μεγάλες αλυσίδες των super-market μετακυλούν στον καταναλωτή και απαλλάσσονται από το κόστος της σακούλας για τη μεταφορά των προϊόντων που πωλούν.
Είναι άλλη μια αντιστροφή του εργατικού συνθήματος “φόροι στο κεφάλαιο και όχι στο λαό”, που προεκλογικά υπέκλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε “απαλλαγές  για το κεφάλαιο με νέους φόρους στο λαό»…

Share it now! à το άφησα επίτηδες αυτό για να σας ενημερώσω πως μπορείτε να κάνετε share σε όλα τα social media τις ανακοινώσεις της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Μάγκες, δεν θέλω να σας το χαλάσω και αν δεν κάθεστε, καθίστε σας παρακαλώ. Όταν βλέπαμε ταινίες, ακόμα και τότε στον Ποάλα, και πήγαιναν όλοι και ψώνιζαν υπήρχαν κάτι χαρτοσακούλες, οι οποίες δεν ήταν για να αποφύγουν τη διαφήμιση. Έτσι πρέπει… Συνείδηση και παιδεία λέγεται αυτό για το περιβάλλον.
ενδεικτικά σας αναφέρω:

– Οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή οδηγία.
– Χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν απαγορεύσει τη χρήση πλαστικής σακούλας μεταφοράς.
– Χώρες όπως η Ολλανδία και η Ιρλανδία, έχουν επιβάλει αντίστοιχο τέλος, ύψους 0,25 ευρώ και 0,22 ευρώ, αντίστοιχα.
– Πάνω από 35 χώρες ανά τον κόσμο έχουν απαγορεύσει πλήρως τη χρήση πλαστικής σακούλας μεταφοράς.
Σε περίπτωση που δεν το έχει πάρει το αυτί σας…. Αυτό συμβαίνει εκεί στον κόσμο!

Αν έχετε απορίες για το πώς θα επιζήσετε χωρίς την πλαστική σακούλα παρακαλώ επισκεφτείτε την παρακάτω διεύθυνση: http://www.alisidagiatoperivallon.gr
 

2. Χρυσή Αυγή

Όχι ότι μπήκα ποτέ στην διαδικασία να ψάξω τη Χρυσή Αυγή στα social media, καθώς αντιμετωπίζω καθημερινά πολλούς από τους συμπολίτες μας που τάσσονται υπέρ της Χ.Α. και καίγεται ο εγκέφαλός μου, και πέραν αυτού έχω κάνει και κάποιες καταχρήσεις στη ζωή μου και έτσι λέω να κρατήσω κάνα εγκεφαλικό κύτταρο. Την είδηση όμως αυτή την πληροφορήθηκα από μια ανακοίνωση της εκδότριάς μου που ήταν πολύ χαρούμενη για αυτό που συνέβη και μπήκα και εγώ να την τσεκάρω και όντως έγινε αυτό:

Αλλά ευτυχώς για όλο τον κόσμο μένει ενεργός ο λογαριασμός του μεγάλου Ηλία Κασιδιάρη!!!! Ο οποίος φυσικά και κατήγγειλε την πράξη αυτή του twitter, γιατί ως γνωστόν και το twitter είναι αριστερό και δεν αγαπάει τους Έλληνες και δεν τους αφήνει να εκφραστούν. Αχ το καημένο το Χρυσαυγουλάκι!!! Και το twitter ανέστειλε τον λογαριασμό της Χρυσής Αυγής – Ολοκληρωτικός πόλεμος από το Σύστημα!” Και έγραψε και ολόκληρο άρθρο και δεν τον άφησε να το κάνει share μμμμ… Καημενούλη!!

Αγαπητέ Ηλία και εμένα ο έρωτάς μου στις δύσκολες εκείνες μέρες του μήνα, που κατ’ επέκταση έλεγα πολλές μαλακίες μαζεμένες, με έστελνε για ύπνο και καλά μου έκανε. Και για να μην αισθάνεσαι μόνος και προδομένος σαν και εμένα έχω να σου πω κάποια πράγματα. Την ίδια χρονική περίοδο, το Twitter αλλά και το Facebook απενεργοποίησαν τους λογαριασμούς της Γερμανίδας βουλευτού Μπέατριξ Φον Στορχ εξαιτίας ρατσιστικών σχολίων που ανέβασε. Έκανε η καημενούλα ένα σχολιάκι..: «Τι στον διάολο συμβαίνει με αυτή τη χώρα; Γιατί η επίσημη σελίδα της αστυνομίας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας γράφει στο Twitter στα αραβικά; Θέλουν να καθησυχάσουν τις ορδές από βαρβάρους, μουσουλμάνους και βιαστές άνδρες με αυτόν τον τρόπο;».  Εεε και την κόψανε όπως στα Blind auditions στο Voice, κοινώς δεν γύρισε να την κοιτάξει κανείς. Η κ. Φον Στορχ είναι και εγγονή του Υπουργού Οικονομικών  του Χίτλερ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, το Twitter έβαλε επίσης μπλόκο και σε δύο Βρετανούς ακροδεξιούς, τον Πολ Γκολντινγκ , ο οποίος έγινε γνωστός ως ο ρατσιστής υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου που ήρθε  όγδοος αλλά κατόρθωσε να γίνει γνωστός γυρίζοντας την πλάτη του κατά την ομιλία του θριαμβευτή Σαντίκ Καν, και την Τζέιντα Φράνσεν, Αντιπρόεδρο της κίνησης «Πρώτα η Βρετανία». Η τελευταία έγινε γνωστή γιατί δημοσίευε κάτι αντιισλαμικά βίντεο, τα έκανε retweet και χέστηκε αυτή στα βρακιά της από τη χαρά της. Αυτό το έχω μάθει από έγκυρες πηγές.
 
Οπότε Ηλία μου σου βρήκα παρέα βρε… να κάνετε ένα group therapy και ένα δικό σας social media. Προτείνω τίτλο: «Θα τους φάμε όλους» ή «Είχε δίκιο ο Χίτλερ».
Εγώ δεν θα σας στηρίξω! 

3. Κόψιμο Λιάγκα 

Κόπηκε ο Λιάγκας … Κόπηκε ο Λιάγκας… Όταν έβγαλα τα ρούχα πάνω από την τηλεόραση που σας έλεγα… είδα πως του δώσανε μια βραδινή εκπομπή τύπου Jimmy Fallon,  Jimmy Kimmel και Πέτρου Κωστόπουλου. Εκεί κατάλαβα πως έκανα λάθος στη ζωή μου που ερωτεύτηκα και δεν πήγα να κάνω καριέρα. Αγαπητέ Γιώργο ή επειδή και εσύ είσαι χωρισμένος δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις προκλήσεις που σου βάζει το κανάλι ή δεν το έχεις καθόλου.

Έχω να δω τόσο κακό χιούμορ από μια φορά που χάλασε το τηλεχειριστήριο και βαριόμουν να σηκωθώ και αναγκάστηκα να δω μια ολόκληρη παράσταση του Σεφερλή. Χρόνια ολόκληρα ξυπνούσα, γιατί άκουγα κάποιον να φωνάζει «Ναι με ακούτεεεεεεεε». Επίσης, επειδή μου έχει τύχει τελευταία, αν θεωρείται το πώς να προσβάλετε είναι εξυπνάδα, ΖΟΝΚ!!! Δεν περνάει! Καλό το θράσος σας αλλά σας βαριόμαστε. Μια ανακατωσούρα μόνο μας προκαλείτε. Τέλος, Γιώργο μου δεν είναι όλες σαν και εμένα να παραδέχονται πως είναι παρατημένες και μάλλον κερατωμένες -αυτό το ψάχνω ακόμα- και να το διατυμπανίζουν. Αν ήθελαν καλέ μου να ανακοινώσουν τη σεξουαλική τους ζωή θα το κάνανε μόνοι τους όσο και να προσπαθείς δεν θα μπορέσεις. Δυστυχώς μόνο ο Μαστοράκης και το Ερωτοδικείο το πέτυχαν αυτό  και δεν τους αναφέρω για καλό.

Καλή σου τύχη όμως Γιώργο μου και αν κάνεις ξανά εκπομπή μην μου το πεις.
 

4. Συνέντευξη Περιστέρα Μπαζιάνα (Της κυρίας του κυρίου)

Δεν την διάβασα είναι η αλήθεια, γιατί βαρέθηκα. Κάποια στιγμή θα την διαβάσω όμως σας το υπόσχομαι. Διάβασα όμως όλα τα σχόλια για την αγαπημένη Περιστέρα που την βλέπω να ανεβαίνει τελευταία, ενδυματολογικά κυρίως. Από όλα αυτά που διάβασα έχω μια ερώτηση προς όλους σας. Ισχυρίσθηκε, ότι ο Αλέξης δεν είπε ψέματα, δεν πρόδωσε, δεν κορόιδεψε, δεν εξαπάτησε τον λαό και κρίθηκε για αυτό από όλους; Παιδιά, μπορεί να μην έχουν βάλει κουλούρα αλλά άντρας της είναι. Τι θέλατε να πει δημόσια: «Ελληνίδες, Έλληνες βοηθήστε με ο #%&$@ το έχει χάσει. Μια μου φέρνει τον Βαρουφάκη στο σπίτι, πάει να μιλήσει αγγλικά δεν ξέρει τι λέει, μου ανακοινώνει «αγάπη μου έγινα πρωθυπουργός, αλλά δεν πήραμε την εξουσία», «Περιστέρα το βράδυ θα φάμε με τον Καμμένο αλλά έχει φέρει λέει δώρα για τα παιδιά Barbie, να πούμε στον Φοίβο-Παύλο και στον Ορφέα-Ερνέστο να το πάρουνε το δώρο και να πούνε ευχαριστώ μην μας φύγει και αυτός»;

Τι θέλατε να κάνει; Να σκίσει τα ρούχα της και να βγει γυμνή στους δρόμους; Μπορεί να μην ξέρει η γυναίκα και πώς λύνεται το σύμφωνο συμβίωσης και να έχει εγκλωβιστεί στο κάτω κάτω.
Εγώ Περιστέρα κάτι προσωπικό θέλω να σε ρωτήσω. Είπες πως κάθε επέτειο του δημοψηφίσματος κλαις με μαύρο δάκρυ. Εμένα όταν με παράτησε ο ακατανόμαστος έκλαιγα 2 μήνες. Την επέτειο πώς να την τηρήσω τώρα; Να κλαίω κάθε χρονιά 2 μήνες ή να κλαίω την ημέρα που συνέβη; Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. 

5. Σχολικές εκδρομές 

O Γαβρόγλου αποφάσισε την κατάργηση των εκδρομών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό που εντάσσονται στο Erasmus, γιατί λέει οι ασθενέστεροι οικονομικά μαθητές αδυνατούν να ακολουθήσουν. Στο εσωτερικό μάλλον θα τους πηγαίνουν τζάμπα.
Και φυσικά όπως πάντα το ανακοίνωσε και το υποστήριξε με επιχειρήματα. Ο Υπουργός επειδή είχε πολλή δουλειά έστειλε τον υφιστάμενο του, ο οποίος δεν ήξερε και πολλά και αιφνιδιάστηκε που η δημοσιογράφος τόλμησε να τον ρωτήσει. Προστάτεψε τον εαυτό του και είπε κατευθείαν ότι «μαντάμ, εγώ δεν ξέρω. Ο Υπουργός είναι αρμόδιος να απαντήσει -αυτό μάλλον είναι χαρακτηριστικό των αντρών, γιατί και εμένα ο ακατανόμαστος πάντα μου έλεγε ότι δεν ευθύνομαι εγώ για τις μαλακίες που λένε οι άλλοι-  και μετά θυμήθηκε τη δικιά του πενθήμερη. Μην μπερδεύεστε οι ντόπιοι, εφταήμερη πάνε  μόνο της παραμεθορίου. Και ανακοίνωσε ευθαρσώς επίσης πως έτσι και αλλιώς πάνε εκδρομή για να ξενυχτάνε και είναι επικίνδυνο αυτό. Δεν τηρείται το πρόγραμμα και κοιτάνε μόνο τι θα κάνουν τη νύχτα. Βέβαια στο εξωτερικό δεν ξενυχτάνε, στο εσωτερικό τα κάνουνε αυτά. Αλλά εμείς θα κόψουμε του εξωτερικού. Λογικότατο!!! Και γενικά μας είπε πως στο εξωτερικό υπάρχουν λιγότερα προβλήματα από ό,τι στις εκδρομές της Ελλάδας. Αλλά του εξωτερικού θα καταργήσουμε εμείς, σας το λέμε. Η εμπειρία τα δείχνει όλα αυτά. Και όλα αυτά πού; Στον ΣΚΑΙ κυρίες και κύριοι που όταν βγάζουν είδηση και είναι αντικειμενική τους τρολάρει κανονικά!!!
 
Μετά από αυτό, αγαπητέ, κατάλαβα πως είναι επικίνδυνο για την ψυχική μου υγεία να σας παρακολουθώ και δεν άντεξα άλλο η γυναίκα. Μου πέσανε βαριά όλα αυτά που άκουσα.
 
Και για αυτό αγαπητοί μου άργησα να παραδώσω στην εκδότρια το καταπληκτικό αυτό άρθρο και το διαβάζετε καθυστερημένα. Έπαιξαν και άλλα πράγματα ρόλο, κόψανε την Ελληνοφρένεια, πέθανε ο Πανούσης, πήρα και ηλεκτρική κουβέρτα, αλλά δεν κατάφερα να αντικαταστήσω την αντρική παρουσία. Έπεσα και εγώ ψυχολογικά.
 
Χθες το βράδυ δέχθηκα εκβιασμό από όλο τον όμιλο Παρατηρητή και να το έστειλα.
 
Εύχομαι να σας άρεσε, γιατί έχω ανάγκη από επιβεβαίωση…
 
Τα λέμε σύντομα, κάθε βδομάδα όχι -για την εκδότρια είναι αυτό- αλλά θα προσπαθώ συχνά.
 

Με φιλία (τώρα το έμαθα αυτό, είναι λέει τρεντ στην πόλη)…
Και εκτίμηση πάντα,

Η Ξανθιά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.