Επιτιμος καλεσμενος ο Α. Καζαντζης στην κοπη της πιτας του Ροταριανου Ομιλου Ξανθης

Παρουσίασε το βιβλίο του «Κίρκη, η μάγισσα ή η μαγεία της φύσης»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 σε γνωστό εστιατόριο της Ξάνθης η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. 
 
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πολλοί Ροταριανοί αλλά και φίλοι του Ρόταρυ από όλη τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ τη Διοικητή της Περιφέρειας εκπροσώπησε ο βοηθός Διοικητή Δημοσθένης Ιορδανίδης.
 
Επίτιμος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν ο Ροταριανός από την Κομοτηνή Αλέξανδρος Καζαντζής ο οποίος παρουσίασε το βιβλίο του «Κίρκη, η μάγισσα ή η μαγεία της φύσης». 


 
Ο συγγραφέας παρουσίασε τις άγνωστες ιστορικές πτυχές του οικισμού της Κίρκης και επεσήμανε ότι η ιστοριολαογραφική αυτή έκδοση δεν αφορά μόνο την Κίρκη Έβρου, αλλά ολόκληρη την περιοχή της Θράκης και τον ευρύτερο θρακικό χώρο, αφού ξεκινά από τους μυθικούς χρόνους και διαχρονικά διατρέχει τους επόμενους αιώνες αρχαίας εποχής και νεώτερους με πολλά ιστορικά και λαογραφικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Αναφέρθηκε στην ονομασία του χωριού, στις ρίζες των κατοίκων από την Ήπειρο, στην παρουσία των Σαρακατσαναίων, στην καλλιέργεια του καπνού, του μεταξιού και άλλων γεωργικών προϊόντων, στην κτηνοτροφία τα Μεταλλεία, καθώς και στο πλούσιο λαογραφικό υλικό που περιλαμβάνει το βιβλίο, όπως επίσης και στις ομορφιές του χωριού που τις χαρακτήρισε μαγεία της φύσης.
 
Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Παναγιώτης Αθανασίου ευχαρίστησε τον συγγραφέα κ. Αλέξανδρο Καζαντζή και του προσέφερε τιμητικό δώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.