«Γαλαζοαιματες» παρουσιες στη Ροδοπη

Πρόγραμμα διαμόρφωσης πολιτιστικών χώρων μελετά για την περιοχή η Axion Hellas

Στην Ροδόπη βρέθηκε ο κ. Νικόλαος Γλύξμπουργκ, ως σύμβουλος ΔΣ της Axion Hellas, μαζί με τον πρόεδρο κ. Βασίλειο Πατέρα και ορισμένα εκ των μελών. Το ΔΣ ξεναγήθηκε στην Κομοτηνή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμονα, όπως ενημέρωσε ο κ. Γλύξμπουργκ, μεταξύ άλλων και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.
 

Ταυτόχρονα, η παρουσία τους στην περιοχή τους έδωσε την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις γύρω περιοχές, συνέχισε ο ίδιος, όπως τον Ίασμο και τις Σάπες. «Θελήσαμε να πάρουμε μία εικόνα της περιοχής, ώστε να συμβάλλουμε κατά το μέτρο του δυνατού», εξήγησε δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την οργάνωση διευκρινίζοντας πως, «η Axion Hellas είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμό με ισχυρές ρίζες στον εθελοντισμό. Σκοπός μας είναι η παροχή αρωγής στοχευόμενων υπηρεσιών, όπως ιατρικές εξετάσεις αλλά και συμβολή σε έργα υποδομής και πολιτιστικά προγράμματα σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας και των νησιών».
 
Το ΔΣ, λοιπόν, βολιδοσκόπησε τις ανάγκες της περιοχής, όπως συμπλήρωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος, κ. Πατέρας, εντοπίζοντας τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητές της, ενώ εντός του 2018 αναμένεται η ανακοίνωση ενός προγράμματος διαμόρφωσης πολιτιστικών χώρων. «Το πρόγραμμα θα αφορά πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα», φανέρωσε ο ίδιος, ενώ οι δράσεις θα αφορούν κατά πάσα πιθανότητα και τις γύρω περιοχές που προαναφέρθηκαν.
 

«Δεν παραλείψαμε να ξεναγηθούμε σε σημαντικά μνημεία που έχουν την ανάγκη να αναδειχθούν, όπως το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, ενώ επισκεφθήκαμε και τα έργα στην παραλία της Μαρώνειας, όπου βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις», κατέληξε ο κ. Πατέρας συμπληρώνοντας ότι, «όσο αφορά στην Κομοτηνή είδαμε το “στολίδι της πόλης”, που δεν είναι άλλο από το εκκλησιαστικό μουσείο, Ιμαρέτ, ένα κέντρο πολιτισμού με τεράστιο ενδιαφέρον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.