Νεος Ιερομοναχος στη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Και σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Πορφυρίου Σοφού

Την σε Διάκονο Χειροτονία του ευλαβεστάτου Μοναχού Πορφυρίου, πτυχιούχου Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου), αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίου Μαξίμου Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους τέλεσε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, του οποίου το ένα κλίτος είναι αφιερωμένο εις τον Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο τον θαυματουργό.
 
Πριν από το Μυστήριο ο Σεβασμιώτατος, προσφωνώντας τον υποψήφιο αναφέρθηκε στο πρόσωπο του εορταζομένου Αγίου Χαραλάμπους, του οποίου το παράδειγμα τον κάλεσε να ακολουθήσει βιώνοντας την χαρά του Θεού, το Ευαγγέλιον του Οποίου καλείται να μεταδίδει στους πιστούς.
 
Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Πορφυρίου Σοφού, στον οποίον απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.
 
Στην προσφώνησή του ο Μητροπολίτης δανειζόμενος τον λόγο του Ευαγγελιστού Ματθαίου περί της μελλούσης κρίσεως υπενθύμισε ότι το έργο που αναλαμβάνει πρέπει να πιστοποιείται από έργα αγάπης, που θα αποτελέσει και το κριτήριο του δικαιοκρίτου Θεού, ενώ του ευχήθηκε καρποφόρο ιερατική διακονία προς δόξα του Παναγίου ονόματος της Αγίας Τριάδος και προς σωτηρία ψυχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.