Πως γιορτασε τον Αγιο Βαλεντινο η Κομοτηνη;

2+1 ζευγάρια μας απαντούν

Η χθεσινή μέρα, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ερωτευμένοι και μη, ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Βαλεντίνο, προστάτη των ζευγαριών. Η ιστορία θέλει τον Άγιο να έχει καταδικαστεί σε θάνατο επί αυτοκράτορα Κλαυδίου, καθώς τελούσε γάμους, διαδίδοντας με αυτόν τον τρόπο της χριστιανική πίστη. Η γιορτή, ωστόσο, αν και των Ρωμαιοκαθολικών γιορτάζεται απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο από πολλά ζευγάρια που βρίσκουν ευκαιρία να γιορτάσουν τον έρωτα!
 
Κι ενώ ο «ΠτΘ» βρέθηκε με επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της Κομοτηνής μιλώντας μαζί τους για την κίνηση στην αγορά, ας μην ξεχνάμε πως οι αληθινοί πρωταγωνιστές της ημέρας ήταν οι ερωτευμένοι!

Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ημέρας

Στον δρόμο συναντήσαμε την κ. Ελένη Αλίεβα, η οποία δεν χωρούσε αμφιβολία ότι γιόρταζε την ημέρα, ντυμένη μες στα κόκκινα και με μία μικρή καρδιά ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της. «Αν είσαι ερωτευμένος γιορτάζεις κάθε μέρα», είπε, «η σημερινή μέρα είναι μία εξαιρετική αφορμή τείνει, ωστόσο, να εμπορευματοποιηθεί. Πιστεύω πως αυτοί που την τιμούν είναι ιδίως οι νέοι άνθρωποι, μιας και οι παλιοί αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον ρομαντισμό». Μαζί της ο κ. Θεοδωρής Δρένος, ο οποίος θεωρεί πως η μέρα αυτή συγκινεί κυρίως τις γυναικείες καρδιές, αλλά είναι μία ωραία ευκαιρία για κάποιο δώρο ή μια μικρή έκπληξη.

Μαζί τους φαίνεται να συμφωνούν ο κ. Ιορδάνης Πάρτσιας με τη σύζυγό του. «Αγάπη υπάρχει και τις υπόλοιπες μέρες και μπορεί κανείς να το γιορτάσει οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση», εκμυστηρεύτηκαν, «ίσως η γιορτή αυτή συγκινεί ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια που βρίσκονται στην αρχή μίας σχέσης». Εξάλλου ο κ. Πάρτσιας, όπως είπε χαριτολογώντας, έχει και μία δεύτερη μεγάλο αγάπη, το ποδόσφαιρο, οπότε η χθεσινή μετάδοση του Champions League τον συγκίνησε εξίσου με τη γιορτή των ερωτευμένων.

Τη γνώμη τους για τον φτερωτό θεό μοιράστηκαν και οι κ.κ. Μάκης Κορίτσης και Ειρήνη Καλαϊτζίδου, που μετρούν τον εικοστό τους χρόνο ως ζευγάρι. Ο φακός μας τους συνέλαβε να γιορτάζουν την ημέρα, αν και δείχνουν να μην μοιράζονται τις ίδιες σκέψεις. «Οι γυναίκες είναι κάπως πιο ονειροπόλες», εξήγησε η κ. Καλαϊτζίδου, «την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορούν να γιορτάσουν με το έτερον τους ήμισυ, ενώ ένα μικρό δώρο είναι πάντα ευπρόσδεκτο, γιατί ας μην ξεχνούμε πως η γιορτή είναι και εμπορική». Ως ένα ξενόφερτο έθιμο αντιμετωπίζει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ο κ. Κορίτσης. Είναι μία γιορτή κυρίως για τα νέα ζευγάρια, έκρινε, καθώς τα προβλήματα της καθημερινής ζωής δεν αφήνουν πάντα τα περιθώρια για εορτασμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.