Οι γυναικες με «Δυναμη Ψυχης» στο προσωπο της Ροδουλας Κοκκινακη

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν.Ροδόπης μιλά για το πώς ο καρκίνος αλλάζει τη γυναίκα

Η Ροδούλα Κοκκινάκη, είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», γεγονός το οποίο σημαίνει ότι εκπροσωπεί πολλαπλές ιδιότητες, μεταξύ των οποίων και αυτήν της γυναίκας που έχει ασθενήσει από τον καρκίνο.
 
Η αρρώστια ωστόσο, δεν γνωρίζει φύλο. Ο καρκίνος πλήττει καθημερινά άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, με τις γυναίκες ωστόσο να αποτελούν όπως αποδεικνύουν οι έρευνες την πλειοψηφία. Ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής» ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009 και μέσα σε αυτήν την 9χρονη πορεία του έχει «φιλοξενήσει» άντρες και γυναίκες μέλη.
 
Όπως εξήγησε η ίδια «από την πρώτη στιγμή ίδρυσης του Συλλόγου υπήρχαν άντρες μέλη του, ωστόσο οι περισσότερες είμαστε γυναίκες, μεταξύ των οποίων και σύζυγοι αντρών που έχουν ασθενήσει, ούτως ώστε να μπορέσουν δια μέσω του Συλλόγου να τους στηρίξουν».
 
Η κ. Κοκκινάκη μίλησε για την «πορεία» των γυναικών στον χρόνο, μέσα από την πορεία του Συλλόγου, επισημαίνοντας ότι «ο καρκίνος, όπως και η αρρώστια γενικότερα σε αλλάζει. Σε κάνει πολύ δυνατή και δυνατό πρωτίστως για να αντιμετωπίσεις την αρρώστια και έπειτα να αντιμετωπίσεις την ίδια τη ζωή». «Αντιμετωπίζεις τη ζωή πολύ διαφορετικά σε σχέση με πριν» συνέχισε η ίδια, εξηγώντας πως μία γυναίκα καρκινοπαθής «βάζει πρώτα τον εαυτό της σε προτεραιότητα, ενώ πριν τον έθετε στο περιθώριο» για να επισημάνει πως δεν είναι τυχαίος ο αριθμός των διαζυγίων γυναικών που έχουν ασθενήσει και το ξεπέρασαν.
 
«Οι γυναίκες διαχρονικά, έχουν κερδίσει πάρα πολλά πράγματα. Ξεκινώντας από την ανεξαρτησία τους και το γεγονός ότι πλέον μπορούν να σταθούν στα πόδια τους μόνες τους, γιατί μία γυναίκα δεν θέλει πατερίτσες, θέλει πόδια, γεγονός που κατά την άποψή μου έχει πολύ μεγάλη σημασία» δήλωσε η ίδια για να επισημάνει πως τρανταχτό παράδειγμα αυτού αποτελεί ο Σύλλογος «Δύναμη Ψυχής» και τα όσα έχει «κατακτήσει» στο πέρασμα των ετών.
 
«Μέσα από τον Σύλλογο έχουμε κατακτήσει πολλά πράγματα, ξεκινώντας από το ότι οι γυναίκες έχουν βγει από το σπίτι, ενημερώνονται, κάνουν πρόληψη, μιλούν ανοιχτά για τον καρκίνο και στηρίζουν τόσο τον εαυτό τους όσο και άλλους ανθρώπους» συνέχισε.
 
«Οι γυναίκες είμαστε πολύ δυνατές. Ο καρκίνος χτυπά περισσότερο της γυναίκες, έχουμε δύναμη και το έχουμε αποδείξει – πρωτίστως οι γυναίκες καρκινοπαθείς – ότι αγαπάμε την ζωή, στηρίζουμε την ζωή όπως στηρίζουμε το κάθε τι που είναι γύρω μας» κατέληξε η ίδια ευχόμενη «άντρες και γυναίκες να δείξουμε την δύναμη που έχουμε στο να ζήσουμε και να στηρίξουμε όλους αυτούς που μας έχουν ανάγκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.