«Γυναικες» της Γαλατειας Καζαντζακη απο τη θεατρικη ομαδα του Συλλογου Γυναικων Ξανθης

Σήμερα στην Πολιτιστική Κίνηση

Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ροδόπης ( μέλος της ΟΓΕ), τιμώντας την 8η Μάρτη-Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, φιλοξενεί σήμερα, στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης (Φιλίππου 31) την θεατρική παράσταση «Γυναίκες»  της Γαλάτειας Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία και πρωτότυπη θεατρική απόδοση της Αλεξάνδρας Χριστοδουλέα, που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του  Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος Ο.Γ.Ε.). 

Λίγα λόγια για την υπόθεση της παράστασης 

Τι σχέση μπορεί να έχουν 7 γυναίκες του 1930 με τις γυναίκες του 2018; Τι σχέση έχουν μία διανοούμενη, μία ράφτρα, μία πόρνη πολυτελείας, μία μικροαστή, μία μεγαλοαστή, μία φυματική και μία κομμουνίστρια; Είναι αδελφές και έχουν την ίδια μιζέρια, φτώχεια και αθλιότητα να τις δένει ως καταβολή. Πως γίνεται όμως με την ίδια ταξική καταγωγή η καθεμία τους να παίρνει τόσο διαφορετική θέση στην κοινωνία, ποιες είναι οι μεταξύ τους σχέσεις, και τι ρόλο παίζουν οι άντρες στη ζωή τους; Αυτό θα το δούμε σε ένα θεατρικό πείραμα με αφορμή το διήγημα της Γ. Καζαντζάκη , «Γυναίκες», προσπαθώντας να αποδοθεί με όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη μορφή αντανακλώντας ένα προοδευτικό περιεχόμενο τόσο για την εποχή που γράφτηκε όσο και για τη σημερινή. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Παίζουν: Αγγελακόπουλος Σωκράτης, Αναγνώστου Ευγενία, Βουζαράς Γιάννης, Γιάννου Τάνια, Ζάικου Στέλλα, Καζάκη Νατάσα, Μπεμπέκης Δήμος, Νεοφυτίδου Αγγελική, Παυλίδης Αλέξης, Πραντσίδου Αθηνά, Πριοβόλου Μαριαλένα και Τσιπούρη Βασιλική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.