Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Ready Player One» και «Pacific Rim: Εξέγερση» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Τρεις νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού γι’ αυτήν την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis. Πρόκειται για την επιστημονικής φαντασίας «Ready Player One» σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπιλμπεργκ, την ταινία animation «Πίτερ Ράμπιτ» και την ταινία τρόμου «The Strangers: Ματωμένη Νύχτα», η οποία είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών.

Παράλληλα συνεχίζουν τις προβολές τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής και αυτή την εβδομάδα η περιπέτεια φαντασίας «Pacific Rim: Εξέγερση», η περιπέτεια «Η συμμορία του τυφώνα» σε σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν, η ταινία animation «Σέρλοκ Ζούμπομς» και η ταινία δράσης «Tomb Raider: Lara Croft» σε σκηνοθεσία Ρορ Ούθαγκ. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Ready Player One
 
Βρισκόμαστε στο 2045. Επικρατεί χάος και ο κόσμος μοιάζει να καταρρέει. Μόνη σωτηρία είναι το OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό Τζέιμς Χάλιντεϊ. Όταν ο Χάλιντεϊ πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό πασχαλινό αυγό, κρυμμένο κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων. 

The Strangers: Ματωμένη Νύχτα

Το οδικό ταξίδι μιας οικογένειας παίρνει επικίνδυνη στροφή όταν φτάνουν σε ένα απομονωμένο πάρκο με λυόμενα για να μείνουν σε κάποιους συγγενείς, αλλά το βρίσκουν μυστηριωδώς έρημο. Υπό την κάλυψη του σκοταδιού, τρεις μασκοφόροι ψυχοπαθείς θα τους επισκεφτούν και θα βάλουν σε δοκιμασία τα όρια της οικογένειας, η οποία πλέον μάχεται για την επιβίωση της. 

Πίτερ Ράμπιτ
 
Ο σκανταλιάρης, τολμηρός και ανήσυχος Πίτερ Ράμπιτ θα κοντράρει τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ μέχρι τελικής πτώσης. Το καρότο της έριδος είναι ο λαχταριστός λαχανόκηπος του προκομμένου και πολύ κτητικού Μακ Γκρέγκορ. Όταν στο σκηνικό εμφανιστεί μια γλυκομίλητη και φιλόζωη γειτόνισσα, η Μπι, οι δύο αντίπαλοι θα διεκδικήσουν την αποκλειστική εύνοια της με πάθος και η διαμάχη τους θα γίνει χειρότερη από ποτέ. Ο καθένας έχει δικά του τεχνάσματα, μα το «στρατόπεδο» του Πήτερ ολοένα και μεγαλώνει, με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται για απόβαση. 
 
Pacific Rim: Εξέγερση

Έναν χρόνο πριν κυκλοφορήσει η πρώτη ταινία, ο Guillermo del Toro είχε δηλώσει πως δεν έχει περεταίρω ιδέες για να κάποιο σίκουελ. Αλλά το 2014 δήλωσε πως κρυφά εργάζονταν με τον Zak Penn επί μήνες πάνω σε έναν νέο στόρι. Τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, είπε πως θα το σκηνοθετήσει πάλι ο ίδιος. Κι ενώ τον Νοέμβριο του 2015 θα ξεκινούσαν γυρίσματα, ξέσπασε διαμάχη ανάμεσα στους δύο νέους εταίρους, τη Universal Pictures και τη Legendary, και το μέλλον του σίκουελ κρίνονταν αβέβαιο. Η επιμονή του del Toro ευτύχισε όταν η Legendary πουλήθηκε στην κινεζική Wanda Group, και η νέα ιδιοκτήτρια έδειξε άμεσο ενδιαφέρον, μια και το πρώτο μέρος ήταν μεγάλη επιτυχία στην Κίνα. Τον Φεβρουάριο του 2016, τέλος, η εταιρία και ο ίδιος ο del Toro ανακοίνωσαν πως θα υπάρχει νέος σκηνοθέτης, ο Steven S. DeKnight της τηλεοπτικής σειράς Spartacus, με τον Μεξικανό να παραμένει στην παραγωγή. 

Σέρλοκ Ζούμπομς

Οι πολυαγαπημένοι μας νάνοι των κήπων βιώνουν μια θεότρελη περιπέτεια στο Λονδίνο. Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη. Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς. Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του. 

Η συμμορία του τυφώνα

1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Ουίλ και Μπριζ, στο έλεος της Φύσης. 25 χρόνια μετά, ο Ουίλ εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί τη γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία. Ο Ουίλ, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν – αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά… 

Tomb Raider: Lara Croft

Η Lara Croft είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Lara περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως κούριερ. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρα της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του. Επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Lara θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί. Το ρίσκο για τη Lara είναι τεράστιο, καθώς – ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με μοναδικό όπλο το πολυμήχανο μυαλό της, την τυφλή πίστη της και το ατίθασο πνεύμα της – θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο. Αν καταφέρει να επιζήσει της επικίνδυνης αυτής περιπέτειας, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο Tomb Raider. 

Μόνο σήμερα και αύριο

Ο άνθρωπος των σπηλαίων

Στις αυγές της ανθρωπότητας, όταν προϊστορικά πλάσμα και μαμούθ κατακλύζανε τη Γη, ο τολμηρός άνθρωπος των σπηλαίων Νταγκ, μαζί με το φιλαράκι του τον Χόγκνομπ, ενώνει τη φυλή του ενάντια στους πολέμαρχους της Εποχής του Χαλκού, σε μια μάχη όπου θέλει να τους νικήσει μέσα στο ίδιο τους το παιχνίδι. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα στην ιστορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.