«Οι Σταυροί της Ρόδου» το τρίτο ιστορικό μυθιστόρημα της Λεύκης Σαραντινού

14.04.2018 10:09

Φωτογραφίες: Λιάνα Μηλιδάκη

Κυκλοφόρησε και παρουσιάστηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Ρέθυμνο

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το τρίτο ιστορικό  μυθιστόρημα της «Κομοτηναίας» συγγραφέα κ. Λεύκης Σαραντινού με τίτλο «Οι Σταυροί της Ρόδου» κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Historical Quest.
 
Πρόκειται για το τρίτο συγγραφικό πόνημα της Ρεθυμνιώτισσας στην καταγωγή συγγραφέα, και τη συνέχεια του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Χαμσίν, o Άνεμος της Ανατολής», μέσα από το οποίο η ίδια μας μεταφέρει χρονικά στον καιρό της κυριαρχίας του Ιωαννιτών Ιπποτών στη Ρόδο, στο Σμαραγδένιο Νησί της Μεσογείου. Μέσα από τη ζωή των πρωταγωνιστών του μυθιστορήματος αναδεικνύεται μια ενδιαφέρουσα ιστορική εποχή, το τέλος των Σκοτεινών Χρόνων της Δύσης και την αυγή της Αναγέννησης.
 


Μάλιστα το απόγευμα της Πέμπτης, 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του μυθιστορήματος στο Σπίτι του Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου, παρουσία μεταξύ άλλων των φιλολόγων κ.κ. Μιχάλη Τρούλη και Γιώργου Μαυροτσουπάκη, καθώς και του ηθοποιού κ. Μανόλη Στεφανάκη που μίλησαν για το βιβλίο.
 


Στο τέλος της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε η συγγραφέας, η οποία συνοδεία της κ. Μαρίας Ακτουδιανάκη και της κ. Κατερίνας Σαραντινού «στόλισαν» μουσικά την εκδήλωση.
 
Λεύκη καλοτάξιδο! Περιμένουμε με ανυπομονησία την παρουσίαση της Κομοτηνής. Ν.Β.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine