16 χρονια καθειρξη για αποπειρα ανθρωποκτονιας κατα συρροη

Από το Μεικτό Εφετείο Θράκης

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, επιβάλλοντας συνολική ποινή καθείρξεως 16 ετών, έκρινε το Μεικτό Εφετείο Θράκης τον Χ.Μ., κάτοικο Κομοτηνής, την Τρίτη 17 Απριλίου.
 
Η πράξη έγινε τον Φεβρουάριο του 2012, με τον κατηγορούμενο να πυροβολεί στην πόρτα του σπιτιού της κατοικίας τριών γνωστών του, οι οποίοι βρίσκονταν πίσω από αυτή, με ένα από τους οποίους φέρεται ότι είχε διαφορές.
 
Ο κατηγορούμενος, χρησιμοποιώντας μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε από απόσταση 1 μέτρου, με τον εισαγγελέα να τονίζει στην αγόρευσή του πως υπήρξε ανθρωποκτόνος δόλος, διότι γνώριζε πως με την ενέργειά του μπορούσε να σκοτώσει 3 ανθρώπους, παρόλο που τελικά δεν τους προκάλεσε πλήγματα.
 
Για αυτό και ζήτησε την ενοχή του για την κατηγορία της απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.
 
Από την πλευρά της υπεράσπισης τονίστηκε πως πράγματι ο κατηγορούμενος πυροβόλησε στην πόρτα, και πως ήταν επιπολαιότητά του, και πως ήταν θολωμένος από την προηγούμενη συμπεριφορά ενός από τους παθόντες όμως έστρεψε το όπλο προς τα κάτω, κάτι που θεωρεί πως δείχνει πως δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο.
 
Τελικά το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 16 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.