Αξεχαστους ρολους του παλιου ελληνικου κινηματογραφου «ζωντανευει» το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας μεταφέρει στη σκηνή την κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής επιστρέφει με τέσσερις παραστάσεις(30 και 31 Μαΐου, 1 και 2 Ιουνίου και ώρα έναρξης 21.00, σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης θα ανακοινωθούν και επιπλέον ημερομηνίες) της αξέχαστης ελληνικής κωμωδίας «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» για να ταξιδέψει όσους αναπολούν τις παλιές όμορφες εποχές του ’60, τότε που ο έρωτας ήταν ένα παιχνίδι με κρυφές ματιές και μυστικά ραντεβού και οι άνθρωποι γεμάτοι αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή…
 
Οι Κομοτηναίοι κ.κ. Άννα Μαχαιροπούλου και Μαρίνος Τόκας υπογράφουν την παράσταση με απόλυτο σεβασμό στην πρωτότυπη κινηματογραφική μορφή του θεατρικού έργου, προσαρμόζοντάς το στις επιταγές του σήμερα, ενώ τους ρόλους αγαπημένων ηθοποιών, όπως οι Ντίνος Ηλιόπουλος, ο Κώστας Βουτσάς και η Μάρω Κοντού θα ενσαρκώσουν ηθοποιοί του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. 

Σοφία Μενεσελίδου «Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής στηρίζει όλους τους Κομοτηναίους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας» 

Μετά τον αγαπημένο μας «Μπακαλόγατο», τον ήρωα της γνωστής ταινίας με τίτλο «Της κακομοίρας», το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής επιλέγει ακόμη μια πολυαγαπημένη από το κοινό ελληνική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου. Η πρόεδρος, κ. Σοφία Μενεσελίδου γνωστοποίησε για άλλη μία φορά την πρόθεσή της να στηρίξει όλους τους Κομοτηναίους καλλιτέχνες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, που, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η ίδια, «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το αθηναϊκό κέντρο», ενώ δήλωσε περήφανη και για την πολύ καλή δουλειά που συντελείται στο εργαστήρι θεατρικής παιδείας. 

Άννα Μαχαιροπούλου «“Πρόκληση” η μεταφορά της ταινίας του παλιού ελληνικού κινηματογράφου στο θεατρικό σανίδι» 

Το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής επιδιώκει να καθιερώσει μία ζωντανή παρουσία στα πολιτισμικά της πόλης με όλους τους συντελεστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είπε παίρνοντας τον λόγο η δασκάλα του τμήματος και σκηνοθέτης, κ. Άννα Μαχαιροπούλου, για να μιλήσει στην συνέχεια για όλους τους συμμετέχοντες της προσπάθειας. Η μεταφορά στο θεατρικό σανίδι είναι μία «πρόκληση» για την ίδια μιας και στην συνείδηση του θεατή , αλλά και των ίδιων των συντελεστών είναι αναπόφευκτη η σύνδεση των ρόλων με τους ηθοποιούς της ταινίας. Ωστόσο εξήγησε πως δεν επέλεξε να χρησιμοποιήσει ως «μπούσουλα» τις ερμηνείες τους, αλλά να δώσει νέα «πνοή» στο σενάριο, αποδίδοντάς το από τη δική της οπτική και προσαρμοσμένο στους ηθοποιούς που αποτελούν το καστ. 

Μαρίνος Τόκας: Νοσταλγικοί ήχοι του παλιού ελληνικού κινηματογράφου μεταφέρονται στο «σήμερα» 

Ο μουσικός της παράστασης, κ. Μαρίνος Τόκας, έχοντας λάβει ως «φόρμα» την πρωτότυπη μουσική του έργου παρήγαγε νέους και πρωτότυπους ήχους που μεταφέρουν στο «σήμερα» κάτι από την ιδιαίτερη και νοσταλγική ατμόσφαιρα της Αθήνας του ’60. «Είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τις υπέροχες μουσικές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου», είπε ο κ. Τόκας δίνοντας θερμές ευχαριστίες στους υπεύθυνους που του έδωσαν εκ νέου την δυνατότητα να δώσει το στίγμα του. 

Τρεις ηθοποιοί του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής μιλούν για την εμπειρία τους 

Για τη συμμετοχή τους  στην παράσταση μίλησαν τρία εκ των μελών του εργαστηρίου θεατρικής παιδείας ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής που θα ενσαρκώσουν επί σκηνής τους χαρακτήρες που είχε «σκαρφιστεί» πολλά χρόνια πριν ο Αλέκος Σακελλάριος. Στον ρόλο του «Θοδωράκη» ο κ. Άρης Κιλιγκαρίδης, μιλώντας για την «πρόκληση» του να αναλαμβάνει κανείς να δώσει ξανά σάρκα και οστά σε κάποιον που πρώτος είχε υποδυθεί ο μεγάλος Ντίνος Ηλιόπουλος. «Ο κόσμος πιθανώς θα περιμένει από εμένα να τον μιμηθώ, αλλά εγώ θα δώσω τη δική μου ερμηνεία στον ρόλο, μιας και πιστεύω ότι ηθοποιοί σαν αυτόν είναι αναντικατάστατοι».
 
Την υπηρέτρια «Κατίνα» θα υποδυθεί η κ. Χριστίνα Συκάκη που κατά τη διάρκεια των δηλώσεών της «στάθηκε» ιδιαίτερα στον επαγγελματισμό που έδειξαν όλα τα μέλη του εργαστηρίου, αν και ερασιτέχνες ηθοποιοί, μιας και αφιέρωσαν πολλές ώρες προβών για την τελική σκηνική παρουσία τους.  «Το θέατρο είναι ένας πολύ ευχάριστος χώρος και όλοι μαζί περνάμε καλά, κάτι που πιστεύω πως θα καταλάβει ο θεατής κατά τη διάρκεια της παράστασης», συμπλήρωσε κλείνοντας η κ. Ελένη Αλεξοπούλου που υποδύεται την Ρένα. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Ιωάννης Ν.Καραγκιουλμέζης
Μουσική: Μαρίνος Τόκας
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
Ήχος: Ελένη Αποστολίδου
Παίζουν οι: Γιώργος Αθανασιάδης, Ελένη Αλεξοπούλου, Μαρία Γκούτρα, Άρης Κιλιγκαρίδης, Γιώργος Κουκαλιώτης, Παγώνα Κόφα, Εύα Σκότη, Χριστίνα Συκάκη, Χρύσα Τσένη, Εύη Φιλιππίδου.
 
Info
Κρατήσεις θέσεων 25310 37770
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.