«Η δουλεια των παιδιων ειναι να παιζουν»

Χαρούμενος αποχαιρετισμός για το Δημιουργικό Εργαστήριο Παιδιών την Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ροδόπης

Μια ιδιαίτερα ενεργή χρονιά έκλεισε την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής το Δημιουργικό Εργαστήριο παιδιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας-Παράρτημα Ροδόπης, το οποίο υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε περίπου τρείς μήνες, οργανώθηκε από δύο εμψυχώτριες, την κ. Μαρία Τακουλίδου και την κ. Εύη Ταρσή.
 

Όπως σημείωσε η κ. Τακουλίδου, οι συναντήσεις γίνονταν τα απογεύματα της Παρασκευής από τις 5.30 μέχρι τις 7.30, με συγκεκριμένη θεματική ενότητα που πλαισιωνόταν από διάφορα παιχνίδια.
 
Συνολικά είχαν εγγραφεί περίπου 20 παιδιά, τα οποία ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά στο εγχείρημα, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δράσεις. «Μάθανε πολλά, και εμείς μάθαμε από τα παιδιά, και ήταν μια πολύ καλή προσπάθεια» σημείωσε, τονίζοντας πως τέτοιες προσπάθειες που υποστηρίζονται από συλλόγους και από το Δήμο θα βρουν ανταπόκριση και στο μέλλον.
 
Η ίδια πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Η δουλειά των παιδιών είναι να παίζουν», η οποία ουσιαστικά αποτελεί το συμπέρασμα της όλης προσπάθειας και όλων των ωρών που πέρασαν δημιουργικά με τα παιδιά.
 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αντικαρκινικής εταιρείας κ. Οδυσσέας Κουτσογιάννης τόνισε πως η ιδέα για αυτή τη δράση ανήκε στην Γραμματέα τους κ. Εύη Σακελλάρη, και είχε ως αποτέλεσμα μια υπέροχη δουλειά.
 
«Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι σφουγγάρια, και απορροφούν τα πάντα, και με τον εθελοντισμό τους οι συμμετέχοντες προσέφεραν κάτι το θετικό» επεσήμανε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.