Υπενθυμιση προς «ευπρεπισμο»

Απαρατήρητα

Από πολύ νωρίς, μόλις από τον περασμένο Απρίλη ο Δήμος Κομοτηνής φρόντισε να ενημερώσει τους δημότες για τις υποχρεώσεις τους εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, σε ό,τι αφορά την περιποίηση  των ακάλυπτων χώρων, εντός των οικιών τους και την απομάκρυνση κάθε λογής υλικών, σκουπιδιών αλλά και χόρτων που μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα για την εκδήλωση πυρκαγιάς.
 

Ο ίδιος ο Δήμος μάλιστα προέβη το τελευταίο διάστημα σε εκτεταμένες εργασίες τόσο στην πόλη της Κομοτηνής όσο και στους οικισμούς αυτής, δεδομένου ωστόσο του όγκου των εργασιών, της έκτασης αρμοδιότητάς του και του ελλιπούς προσωπικού, κάποια σημεία λογικό να μην έχουν ακόμα λάβει την απαραίτητη «φροντίδα».
 
Και ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συνεργία του Δήμου έκοψαν χόρτα που εμπόδιζαν την ορατότητα των διερχόμενων οδηγών στην γέφυρα του Βοζβόζη, η όχθη παράλληλα με το μήκος του ποταμού, απαιτεί άμεσης ανταπόκρισης καθώς πέραν των ξερών χόρτων που αποτελούν εύκολο «υλικό» για εκδήλωση πυρκαγιάς, υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου δεκάδες σκουπίδια, μιας και η περιοχή χρησιμοποιείται ως άτυπος σκουπιδότοπος με «βαριά» μάλιστα απορρίμματα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
 

Μια ευγενική υπενθύμιση για την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ώστε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες καθότι το σημείο είναι δίπλα στον οικισμό του Ηφαίστου, αποτελεί δρόμο διέλευσης πολυσύχναστο τόσο για οικισμούς όσο και για την Πανεπιστημιούπολη, αλλά και για επιχειρήσεις που εδρεύουν στην εν λόγω περιοχή. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.