Δημοψηφισμα για το Μακεδονικο ζητουν οι Αυτοδιοικητικοι

Ψήφισμα από την διευρυμένη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος

Ψήφισμα, το οποίο θα επιδοθεί στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα, εκφράζουν οι αυτοδιοικητικοί της Μακεδονίας την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών, ζητώντας δημοψήφισμα, όπως προέκυψε από τη διευρυμένη κοινή συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης την οποία συγκάλεσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, στη Θεσσαλονίκη.
 
Το παρόν στην συνεδρίαση έδωσαν τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος όσο και ο πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, όπως και εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας) αλλά και των τοπικών φορέων (Ιερές Μητροπόλεις, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια κ.ά.).
 
Το ψήφισμα έχει πέντε βασικές κατευθύνσεις, που είναι:
 
1.Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη «συμφωνία των Πρεσπών».
 
2.Καλούμε πρωτίστως την ελληνική κυβέρνηση αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα να μην επικυρώσουν ποτέ αυτή την εθνικά επιζήμια «συμφωνία» και να αποτρέψουν τη δημιουργία τετελεσμένων.
 
3.Καλούμε, εκτός από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα πολιτικά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να μην αποχωρήσουν, αλλά να συμμετέχουν και να ψηφίσουν ενάντια στη «συμφωνία των Πρεσπών» όταν εισαχθεί προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.
 
4.Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, των ηγετών ξένων κρατών και των επικεφαλής όλων των διεθνών οργανισμών για το ζήτημα των Σκοπίων.
 
5.Ζητούμε από την κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη «συμφωνία των Πρεσπών», ώστε να δοθεί στους πολίτες της χώρας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να απορρίψουν αυτή τη «συμφωνία», που αφορά μείζον εθνικό θέμα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.