«Επιστημη και Τεχνη μεσα απο το Μικροσκοπιο»

Η αν. καθηγήτρια του τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ Μαρία Λαμπροπούλου παρουσιάζει πώς μέσα από τη μικροσκόπηση μπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης - 4-5 Ιουλίου στην Ξάνθη

Τα Διεθνή  Βραβεία Giuseppe Sciacca διοργανώνουν στον «Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις» την εκδήλωση με τίτλο «Επιστήμη & Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο», στην οποία η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μαρία Λαμπροπούλου παρουσιάζει πώς μέσα από τη μικροσκόπηση μπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης.
 
Χαρακτηριστικά η κ. Λαμπροπούλου αναφέρει για τον τρόπο που δημιουργήθηκε αυτή η έκθεση πως «η μελέτη των ιστών στο μικροσκόπιο είναι ένα πολύωρο, μοναχικό κι άχαρο πολλές φορές επιστημονικό ταξίδι. Έτσι, σε αυτό το μοναχικό ταξίδι έμαθα να αναζητώ τη μαγεία της Τέχνης στις εκατοντάδες ιστολογικές εικόνες, που περνούν, καθημερινά, μπροστά από τα μάτια μου κι εναλλάσσονται σαν σκηνές βουβής κινηματογραφικής ταινίας.  Σχήματα και χρώματα, που από δευτερόλεπτο σε δευτερόλεπτο αλλάζουν, μετατρέποντας την ψυχρή Ιατρική Επιστήμη σε Τέχνη, με τρόπο πρωτόγνωρο και μαγικό».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 – 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 20:30. Την εκδήλωση θα κλείσει ο τραγουδιστής Λούκας Γιώρκας ερμηνεύοντας Μάνο Χατζιδάκι.
 
Τις δυο ημέρες θα λειτουργήσει έκθεση με όλα τα έργα της κ. Λαμπροπούλου, τα οποία αποτυπώνουν το συναπάντημα Ιατρικής και Τέχνης μέσα από το μικροσκόπιο, τα οποία θα παραμείνουν και την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018.
 
Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων κ. Βασιλική Μπαφατάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.