Σε ιδιωτικο συνεργειο ξανα η περισυλλογη των αδεσποτων στο Δημο Κομοτηνης

Με σύμβαση ενός έτους για τις εργασίες Περισυλλογής και Επανένταξης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Την έγκρισή της για την διενέργεια δημόσιας σύμβασης σχετικά με τις εργασίες Περισυλλογής και Επανένταξης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Ιουλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής, με το κόστος να πλησιάζει τις 37.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
 
Η εργασία γίνεται ήδη με ειδικό συνεργείο στο οποίο ανατέθηκε, επειδή ο Δήμος Κομοτηνής δεν διαθέτει κατάλληλα εκπαιδευμένο αλλά ούτε και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.
 
Το συνεργείο θα πρέπει να έχει προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο και έμπειρο στην αιχμαλωσία ζώων συντροφιάς, με όχημα κατάλληλο για την ασφαλή μεταφορά των ζώων στο κυνοκομείο του Δήμου.
 
Οι εργασίες αυτές έχουν σαν στόχο την αποτελεσματική προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Κομοτηνής, την αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας, καλής μεταχείρισης και ευζωίας τους, την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων λύσσας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα ζωοφιλίας και προστασίας των ζώων.
 
Βέβαια να σημειωθεί πως το θέμα των αδέσποτων στην Κομοτηνή δεν μπορεί να λυθεί μόνο με την περισυλλογή τους, αλλά η ορθή λειτουργία της, όπως και όλης της αλυσίδας των εργασιών που αφορά τα αδέσποτα, βοηθάει γενικότερα την πόλη.
 
Να υπενθυμίσουμε επίσης πως το συνεργείο δεν είναι μόνο αρμόδιο για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων με την υπόδειξη του κτηνιάτρου και της υπηρεσίας του Δημοτικού Κυνοκομείου. Αλλά και για την επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον, των φιλοξενούμενων ζώων, όπως ορίζει ο νόμος.
 
Οι εργασίες που θα αναλάβει το συνεργείο περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την καθημερινή κάλυψη των απαραίτητων εργασιών με κατάλληλα υλικά καθημερινά, που θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο συνεργείο του αναδόχου.
 
Θα καλύπτει επίσης καθημερινά πρωινές και νυχτερινές ώρες και των Αργιών, την αναγκαιότητα που θα προκύπτει για την περισυλλογή επικίνδυνων, άρρωστων ή από κάποια αιτία θανάτου αδέσποτων ζώων.
 
Ο ανάδοχος πρέπει να διαθέτει ειδικό όχημα κατάλληλο για την περισυλλογή των
αδέσποτων ζώων, τα κατάλληλα μέσα περισυλλογής (όπως για παράδειγμα ηρεμιστικό φάρμακο, λάσο, φάκα, δίχτυ) για την ασφαλή σύλληψη-ακινητοποίηση των αδέσποτων ζώων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.