15μελης «Κομοτηνεικη» ενημερωτικη αποστολη στις Βρυξελλες

Με «οικοδέσποινα» την Ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα που προσέφερε την δυνατότητα της δια ζώσης γνωριμίας με τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε το διάστημα 23 με 26 Ιουνίου, 38μελής αποστολής από το σύνολο σχεδόν της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης που διοργάνωσε η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα.
 

Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής και 15 «Κομοτηναίοι», μεταξύ των οποίων και πολυμελής αποστολή από τη ΣΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ως ανταπόδοση της φιλοξενίας που είχαν επιδείξει στην Ευρωβουλευτή κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην πόλη της Κομοτηνής,  αλλά και ο «ΠτΘ».
 
Μία 3ήμερη ενημερωτική επίσκεψη που αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία περιήγησης στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων και γνωριμίας με τα όργανα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
 

Από την Κομοτηνή συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες βρέθηκαν οι κ.κ. Καλλιόπη Χάϊδου, Δημήτρης και Σάββας Τσακιρούδης – ο οποίος μάλιστα την τελευταία ημέρα του ταξιδιού γιόρτασε εκεί τα γενέθλιά του – ο αρχιτέκτονας κ. Κώστας Κατσιμίγας και η κ. Ντίνα Σκαπαριώτου, ο πρόεδρος του νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΔΠΘ κ. Ελένη Δούδα, καθώς τα μέλη της «οικογένειας» της ΣΕΦΑΑ κ.κ. Σάββας Τοκμακίδης, Θεόφιλος Στυλιανίδης, Ελένη Ζέτου, Φανή Μπερμπερίδου, Ξανθή Κωνσταντινίδου και Χαρίκλεια Περοπούλου. 

Η γνωριμία με τα Ευρωπαϊκά Θεσμικά όργανα αλλά και η ευκαιρία έκφρασης προβληματισμών για τη λειτουργία τους 

Σκοπός του ταξιδίου ήταν η επίσκεψη των συμμετεχόντων στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα, η γενικότερη ενημέρωσή τους για τον ρόλο και τρόπο λειτουργίας των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα για την Επιτροπή, το Συμβούλιο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών, όπως και έγινε από τον κ. Γεώργιο Στυλιανού.  Η επικοινώνηση επίσης των προβληματισμών και των ερωτημάτων τους σχετικά με θέματα που άπτονται της λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  σε σχέση με τη χώρα και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς επίσης και με την πόλη των Βρυξελλών η οικονομία της οποίας βασίζεται κατά κόρον στην λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

Τιμητική πλακέτα από τη ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ με το παγκόσμιο ρεκόρ του ‘82 

Από τις ξεχωριστές στιγμές του ταξιδιού το δείπνο που παρέθεσε η Ευρωβουλευτής κ. Σοφία Σακοράφα για την ελληνική αποστολή σε γνωστό εστιατόριο των Βρυξελλών ελληνικής μάλιστα ιδιοκτησίας, όπου τα μέλη της ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ είχαν ετοιμάσει, εν είδει έκπληξης, μία τιμητική πλακέτα στην οποία ήταν χαραγμένο το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον αγώνα της Ελληνίδας ακοντίστριας από τις 26 Σεπτεμβρίου του 1982, όταν και κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους, στα Χανιά.
 

Την πλακέτα παρέδωσαν στην Ευρωβουλευτή οι κ.κ. Ελένη Δούδα και Σάββας Τοκμακίδης, υπογραμμίζοντας τους συνεχείς αγώνες που καταβάλλει τότε ως αθλήτρια και πλέον ως Ευρωβουλευτής η κ. Σακοράφα, ευχόμενοι πολλές ακόμα επιτυχίες. Η ίδια παρέλαβε την πλακέτα εμφανώς συγκινημένη, υπογραμμίζοντας με την σειρά της πως βρίσκεται στην διάθεση όλων να προσφέρει από την θέση την οποία υπηρετεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.