Δεκαδες Ροδοπιτισσες φορεσαν τα μαγιο τους και δοκιμασαν ενα προγραμμα Aqua Aerobic στο Φαναρι

Μία σειρά ασκήσεων μέσα στο νερό από την Κική Συνοδινού

Ένα απόλυτα καλοκαιρινό πρόγραμμα που φιλοξενείται στις παραλίες της Ροδόπης «τρέχει» ήδη από τις 4 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, εχθές το πρωί η παραλία Φαναρίου υποδέχθηκε δεκάδες Ροδοπίτισσες που φόρεσαν τα μαγιό τους και δοκίμασαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα Aqua Aerobic, όχι στην πισίνα, αλλά στη θάλασσα.
 

Η γυμνάστρια, κ. Κική Συνοδινού μύησε τις συμμετέχουσες, μαθαίνοντάς τους μία σειρά βασικών ασκήσεων που συνδυάζει την αερόβια άσκηση με την αντίσταση του νερού. Ένα ξεσηκωτικό δίωρο με πολύ κέφι και μουσική, αφού εκτός από προπόνηση οι εν δυνάμει αθλήτριες, ως επί το πλείστον μέλη ΚΑΠΗ και συλλόγων της Κομοτηνής,  χόρεψαν μαζί με τα εγγόνια τους από ξένα τραγούδια μέχρι και … ζορμπά!
 
Η εν λόγω δραστηριότητα εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Καλοκαίρι με θέα την θάλασσα» της ΔΚΕΠΠΑΚ, η οποία επιφυλάσσει πολλές ακόμα δράσεις και εκδηλώσεις στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής μας, που θα συνεχιστούν μέχρι και τις 25 Αυγούστου. 

Κική Συνοδινού «Μέσα από την άσκηση θέλω να τους δώσω χαρά και ευεξία» 

Η κ. Κική Συνοδινού είναι εδώ και 14 χρόνια γυμνάστρια στα προγράμματα του Δήμου Κομοτηνής, ενώ τα τελευταία 2 έχει αναλάβει και τις καλοκαιρινές δράσεις του. «Στις κλειστές αίθουσες κάνουμε πολύ ωραία μαθήματα, όπως αερόμπικ, βαράκια, λάστιχα και πιλάτες», εξήγησε, ενώ αναφορικά με το aqua aerobic μας είπε ότι η προσπάθεια φέτος συνεχίζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
 
«Είχαμε ξεκινήσει δειλά κάνοντας μάθημα aqua aerobic μία φορά την εβδομάδα και 6 συνολικά μέσα στην σεζόν, πλέον, όμως έχουμε φτάσει να γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη πρωί στην παραλία Αρωγής», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως προσπαθεί να κάνει το μάθημα διασκεδαστικό, ώστε οι συμμετέχοντες να εκτονώνονται και ταυτόχρονα να γυμνάζονται.
 

«Πιστεύω πως δεν επιβαρύνονται, μιας και καθοδηγώ όποιον έχει ανάγκη, ενώ μέσα από την άσκηση θέλω να τους δώσω χαρά και ευεξία, γι’ αυτό πάντα βάζω μουσική». Στο χθεσινό μάθημα, άλλωστε, συμμετείχαν κυρίες,  μέλη από τα ΚΑΠΗ και από συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής που διασκέδασαν μαζί με τα εγγόνια τους!
 
«Είναι ένα πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους. Όσες κυρίες γυμνάζονταν καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα επιδιώκουν να κάνουν το ίδιο και το καλοκαίρι, γιατί δεν θέλουν να αφήσουν το σώμα τους να αδρανήσει, ενώ αυτές που το δοκίμασαν πρώτη φορά δείχνουν ενθουσιασμένες», κατέληξε, ανανεώνοντας το καλοκαιρινό ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.