Διττος ο χαρακτηρας του πανθρακικου συλλαλητηριου στην Κομοτηνη

Οι συγκεντρωθέντες ήρθαν για να διαδηλώσουν για την Μακεδονία, έμειναν για τους δύο στρατιωτικούς

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής το δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αυτή τη φορά το συλλαλητήριο είχε πανθρακικό χαρακτήρα, αφού στην πόλη μας μετέβησαν άνθρωποι από όλη τη Θράκη, κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης που δήλωσαν τη στήριξη τους στην κινητοποίηση, καθώς και εκπρόσωπος από το Άγιο Όρος.
 
Το «στίγμα»  ανεβαίνοντας επί του βήματος, έδωσαν ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης, ενώ δύο νέοι μουσικοί ερμήνευσαν τραγούδια από τον Πόντο.
 
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επιχειρώντας να επιδώσουν ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση στους διαδηλωτές, πλην μιας τριμελούς αντιπροσωπείας, η οποία και τοιχοκόλλησε  το εν λόγω ψήφισμα. 

Μιχάλης Κακουλίδης «Σε κάθε πόλη ο κόσμος είναι στους δρόμους και στις πλατείες» 

Ο κ. Κακουλίδης χαρακτήρισε ως «προδοτική» την συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες, τονίζοντας με έμφαση πως «στεκόμαστε απέναντι σε αυτήν, εκφράζοντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού». Οι επικεφαλής της κάθε κυβέρνησης μας έχουν οδηγήσει στο να αποδεχόμαστε καταστάσεις χωρίς να δίνουμε μάχη, συνέχισε χαρακτηριστικά για να εκφράσει την άποψη πως «νικητής είναι αυτός που κερδίζει τον πόλεμο, όχι μόνο μία μάχη. Σε κάθε πόλη ο κόσμος είναι στους δρόμους και στις πλατείες, πιστεύω πως θα ανατρέψουμε την συμφωνία». 

Θεοφάνης Μαλκίδης «Ο ελληνικός λαός δεν υπέγραψε την συμφωνία» 

Με μία εκτενή ομιλία που διήρκεσε περί τα 20 λεπτά πήρε τον λόγο ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, τοποθετούμενος περί των κυβερνητικών χειρισμών και παρουσιάζοντας ιστορικά στοιχεία. «Θέλω να σας μεταφέρω το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν υπέγραψε την συμφωνία και ούτε πρόκειται να την υπογράψει», είπε μεταξύ άλλων, «δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας στην Ελλάδα, την Κύπρο και την διασπορά που να μην είναι μαζί μας αυτήν την στιγμή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.