Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

26.07.2018 10:18

Σύσκεψη με φορείς της πόλης για το μέλλον του λιμανιού - Το λιμάνι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ξεκαθάρισε ο Α. Ξενοφός

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Πληροφορίες, αλλά όχι ειδήσεις έδωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του reportal.gr, από την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενoφός, εξερχόμενος της σύσκεψης που είχε με τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και επιτελείς του Οργανισμού αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ.
 
Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις Δούκα, ο κ. Ξενοφός είπε ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν θα ιδιωτικοποιηθεί, αλλά η διαδικασία θα κινηθεί στη λογική των υποπαραχωρήσεων. Το ποιες χρήσεις θα αφορούν αυτές οι υποπαραχωρήσεις ήταν ακριβώς το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.
 
Πάντα με βάση τα λεγόμενα του κου Ξενοφού, αυτές οι χρήσεις θα έχουν οριστικοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο, οπότε στις αρχές του 2019 θα μπορούν πλέον να διεξαχθούν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Επί αυτών τώρα, και με δεδομένη την περιδίνηση στην οποία βρέθηκε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της πρόσφατης ελληνο-ρωσικής κρίσης ο κ. Ξενοφός τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν λειτουργεί με πολιτικά, αλλά με τεχνοκρατικά κριτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι στους διαγωνισμούς μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε πληροί τους όρους που θα τεθούν, ανεξαρτήτως «καταγωγής».

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine