Η διαθεση για προσφορα και αλληλεγγυη ξεπερασε την αποσταση, φτανοντας μεχρι την Αττικη

Οι Κομοτηναίοι πέραν από είδη πρώτης ανάγκης έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενότητας

Το  ανθρώπινό της πρόσωπο έδειξε όλη η Κομοτηνή, και όχι μόνο, εν μέσω εθνικού πένθους, συμμετέχοντας δυναμικά στην πανελλαδική εκστρατεία για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές.
 
Μπορεί οι φλόγες να έχουν κυκλώσει μια περιοχή της Ελλάδας που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, η διάθεση για προσφορά και αλληλεγγύη για όποιον το έχει ανάγκη, όμως, ξεπερνά την απόσταση…
 
Στην εθνική τραγωδία που πλήττει την χώρα μας δεκάδες σύλλογοι, επιχειρήσεις, αθλητικές ομάδες και θεσμικά όργανα ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας, πέραν από είδη πρώτης ανάγκης, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενότητας και συμπόνιας. 

Κλάρα Τζελέπη, πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής ΕΕΣ «Χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπολίτες μας προσπαθούν μαζί να συγκεντρώσουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους» 

Παράλληλα, το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης στον Ν. Αττικής. Γι’ αυτό το απόγευμα της Τρίτης στελέχη και εθελοντές βρέθηκαν στο κτήριο του Πολυλειτουργικού του Δήμου Κομοτηνής με συντονίστρια την πρόεδρο,  κ. Κλάρα Τζελέπη, που υπογράμμισε εμφατικά πως η εν λόγω προσπάθεια είναι «το ελάχιστο ψήγμα ανθρωπιάς για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
 
Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής συμμετέχει στο γενικό κάλεσμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου, καθώς χριστιανοί και μουσουλμάνοι συμπολίτες μας προσπαθούν μαζί να συγκεντρώσουν βοήθεια για τους πυρόπληκτους». 

Αντώνης Γραβάνης, πρόεδρος ΕΒΕΡ «Αυτήν την στιγμή χρειάζεται όλοι να είμαστε ενωμένοι και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους» 

Την παράκληση να συμβάλλουν -όσοι έχουν τη δυνατότητα- απηύθυνε και η διοίκηση του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, προκειμένου να αποστείλει την συγκεντρωθείσα βοήθεια στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για να τα παραδώσει στους αρμόδιους φορείς.
 
Από πλευράς του ο πρόεδρος, κ. Αντώνης Γραβάνης χαρακτήρισε «συγκινητική» την ανταπόκριση του κόσμου, μιας και «ο απλός κόσμος, εμπορικά καταστήματα, επιχειρήσεις κάνουν μεγάλη προσπάθεια, δείχνοντας ανθρωπιά. Αυτήν την στιγμή, εξάλλου, χρειάζεται όλοι να είμαστε ενωμένοι και να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας στην Αττική που δοκιμάστηκαν από αυτήν την τεράστια καταστροφή. Είναι μία ημέρα θλίψης για την Ελλάδα, στείλαμε, όμως το μήνυμα πως υπάρχει τεράστια αλληλεγγύη και όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά». 

Βασίλης Στοάκης, διευθυντής επικοινωνίας ΑΕ Κομοτηνής «Άνθρωποι απλοί, με προβλήματα δικά του ο καθένας που, ξέρουν, όμως καλά πως εκεί στην Αττική συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται» 

Στην εθνική τραγωδία που πλήττει την χώρα μας, ΑΕ Κομοτηνής, Πανθρακικός και ΠΑΟΚ Κοσμίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζεύουν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες ό,τι έκτιζαν μια ζωή.
 
«Από πλευράς Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Ζούμε μια τραγωδία, μια αδιανόητη καταστροφή και σε αυτήν την τραγική συγκυρία ο απλός κόσμος δείχνει έμπρακτα  αλληλεγγύη , κάνοντας ότι μπορεί για να ανακουφίσει μερικώς τον πόνο τους. Η σκέψη μου και όλων μας είναι στους ανθρώπους που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας και σε αυτούς που θα παλέψουν να κτίσουν από την αρχή τη ζωή τους», σημείωσε ο διευθυντής επικοινωνίας ΑΕ Κομοτηνής, κ. Βασίλης Στοάκης που με χαρά είδε από την πρώτη μέρα να έρχονται στο γραφείο άνθρωποι όλων των ηλικιών και να το γεμίζουν με είδη πρώτης ανάγκης. Άνθρωποι, όπως εξήγησε, απλοί, με προβλήματα δικά του ο καθένας που, ξέρουν, όμως καλά πως εκεί στην Αττική συνάνθρωποι μας δοκιμάζονται. 

Ενθουσιώδης η προσφορά στους πρόσκοπους Ροδόπης 

Μαζικά ανταποκρίθηκαν μέλη και φίλοι του Προσκοπισμού στη Ροδόπη, με τη συλλογή ειδών ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής, μετά από κάλεσμα του  την Τρίτη 24 Ιουλίου, στο κτίριο των Ναυτοπροσκόπων στην Κομοτηνή και στο Κτηνιατρικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Έτσι στους χώρους αυτούς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές), Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine , Fucidin , γάζες, pulvo), νερά και χυμοί, καθώς και είδη καθαριότητας, όπως πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια.
 
Να σημειωθεί πως παρόλο που το κάλεσμα έγινε την ίδια μέρα, πολλοί ήταν αυτοί που προσήλθαν και έδωσαν ό,τι μπορούσαν, ενώ ακόμα και παιδιά πήγαν προϊόντα που είχαν αγοράσει από το χαρτζιλίκι τους δείχνοντας πως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν να προσφέρουν.
 
Η συλλογή έγινε μόνο την Τρίτη, μιας και όπως σημείωσε η υπεύθυνη του συστήματος, κ. Τζούλια Γραμμενίδου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων τους ενημέρωσε πως οι ανάγκες σε αυτά τα προϊόντα έχουν καλυφθεί.
 
Αν υπάρξει ανάγκη, θα ενημερώσει για να ξεκινήσει συγκέντρωση άλλων προϊόντων, ή ακόμα και αν χρειαστεί και συνδρομή σε ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.