Πλαφον στις τιμες των καυσιμων εισηγειται η ΡΑΕ

Σε 17 νομούς μεταξύ των οποίων και η Ροδόπη
Την άμεση επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, σε 17 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο νόμος Ροδόπης, εισηγήθηκε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 
Στην εισήγησή της, η ΡΑΕ, προτείνει την εφαρμογή του μέτρου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, σε 17 νομούς της χώρας όπου έχουν καταγραφεί φαινόμενα κερδοσκοπίας και οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης οι οποίες έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο. 
 
Πρόκειται για τους νομούς Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλληνίας, Φωκίδος, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.
 
Η ΡΑΕ εισηγήθηκε την άμεση ισχύ του μέτρου του πλαφόν, στους άνωθεν νομούς, προτείνοντας παράλληλα τη δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος επί θα καθορίζει ανά νομό εύλογη τιμή πώλησης της βενζίνης καθώς φαίνεται πως στους νομούς αυτούς πάνω από το 70% των πρατηρίων έχει ξεπεράσει τη λεγόμενη θεωρητική τιμή.
 
Τέλος η Αρχή καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να ελέγξουν με τον ίδιο τρόπο και την εξέλιξη των τιμών στο ντίζελ και το υγραέριο κίνησης.

Αντιδρά ο ΣΕΕΠΕ 

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας αντιδρά στην πρόταση της ΡΑΕ για επιβολή πλαφόν στη βενζίνη και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξη και τον υπουργό Ενέργειας.
 
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) απηύθυνε χθες στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επιστολή στην οποία ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό για να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έχει ως εξής: Μετά τη δημοσιοποίηση της εισήγησης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για επιβολή ανώτατης τιμής (πλαφόν) στα καύσιμα, παρακαλούμε όπως επειγόντως, σε ώρα και ημέρα της επιλογής σας, μας δεχθείτε σε συνάντηση, προκειμένου να σας καταθέσομε τις απόψεις μας επί του θέματος.

Θεωρούμε φυσικά αυτονόητο και απαραίτητο να παρευρεθούν στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών καθώς και της ΡΑΕ, προκειμένου η Δημόσια Διοίκηση να έχει πληρέστερη ενημέρωση και τις απόψεις όλων των μερών. 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.