Μεχρι το τελος του χρονου η δημοπρατηση του δρομου Μαρωνεια-Πετρωτα – ορια Εβρου

Προχωρά η αναγκαστική απαλλοτρίωση για τις ανάγκες του έργου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολύπαθη παραλιακή οδική σύνδεση της Μαρώνειας με τα Πετρωτά και τα όρια του Έβρου, έργο το οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας αναμένει πως θα προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του έτους, ως έργο της ΟΧΕ Εγνατίας Οδού.
 
Όπως είναι γνωστό, ο υφιστάμενος δρόμος είναι χωματόδρομος, που δημιουργεί προβλήματα στην πρόσβαση τόσο στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, όσο και σε όλη την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει παραλίες αλλά και περιοχές φυσικού κάλλους.
 
Ακόμα ένα βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου έγινε την Πέμπτη 30 Αυγούστου με την κήρυξη από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για τις ανάγκες κατασκευής του έργου «Βελτίωση Διαμόρφωση οδού Μαρώνειας – παραλίας Πετρωτών – ορίων Ν. Έβρου».
 
Το έργο αυτό, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα της Περιφέρειας, όπως τόνισε και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΑΜΘ κ. Κωνσταντίνος Καλούδης, το οποίο όμως είχε αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα μέχρι τώρα. Το έργο, πλέον, έφτασε στην ολοκλήρωση του μελετητικά, και έχει φτάσει στο σημείο υποβολής στο ΕΣΠΑ, ως έργο της ΟΧΕ, με την Περιφέρεια να εκτιμά πως η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός του έτους.
 
Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία απαλλοτριώσεων, για συνολικά 133 στρέμματα, από τα οποία τα 104 είναι δημόσια και μόλις τα 29 ιδιωτικά, για τα οποία πρέπει να οριστεί τιμή μονάδας.
 
Ιδιαίτερα σημαντικό έργο χαρακτήρισε το δρόμο και ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, που τόνισε πως ενώνει το παραλιακό μέτωπο της Ροδόπης με τον Έβρο, καθώς και δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τη Μαρώνεια με τη Ζώνη.
 
Σημείωσε δε πως η υλοποίησή του θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και την αύξηση των επισκεπτών σε αυτή.
 
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 13,5 εκατομμύρια, ενώ η συνολική απόσταση που θα ασφαλτοστρωθεί υπολογίζεται στα 14,5 χιλιόμετρα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.