Μαθηματα προετοιμασιας για μαθηματικους διαγωνισμους διοργανωνει το παραρτημα Ροδοπης της ΕΜΕ

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των ενδιαφερομένων μαθητών

 Η Διοικούσα Επιτροπή του παραρτήματος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ροδόπης, μετά από σχετική απόφαση συνελεύσεώς της, ανακοινώνει την έναρξη των μαθημάτων προετοιμασίας των διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ», « ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ»
 
Ο πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» διενεργείται ετησίως από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία με τη στήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των τοπικών παραρτημάτων της Εταιρείας. Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη. Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθηση τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.
 
Ο πανελλήνιος Μαθηματικός διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» αποτελεί την δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Διαγωνίζονται μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΘΑΛΗΣ». Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων Γυμνασίων και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι διαφορετικά για κάθε τάξη.
 
O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» διενεργείται ετησίως από το παράρτημα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Ν. Ροδόπης. Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων Ν. Ροδόπης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η παρότρυνση των μαθητών για συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» τα επόμενα χρόνια.
 
O τοπικός Μαθηματικός διαγωνισμός «ΒΙΩΝ» αποτελεί την δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Διαγωνίζονται μόνο οι επιτυχόντες του διαγωνισμού «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ». Απευθύνεται στους μαθητές της Α’ τάξης Γυμνασίου των Γυμνασίων Ν. Ροδόπης.
 
Το παράρτημα της ΕΜΕ Ν. Ροδόπης διοργανώνει μαθήματα προετοιμασίας των μαθητών για τη συμμετοχή τους στους παραπάνω διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και κάθε Σάββατο στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33) θα πραγματοποιούνται μαθήματα για όλους τους μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων Ν. Ροδόπης. Τα μαθήματα θα παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές μαθηματικούς, μέλη του παραρτήματος. Σκοπός των μαθημάτων είναι η καλύτερη προετοιμασία των μαθητών για τα θέματα των διαγωνισμών «ΘΑΛΗΣ», «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», «ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» και «ΒΙΩΝ». 

Αναλυτικά το πρόγραμμα 

Σάββατο 15/09/2018:
Εγγραφές μαθητών 11:00 π.μ. – 12: 30 μ.μ., 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33)

Από Σάββατο 22/09/2018 έως Σάββατο 12/01/2019:
Α’, Β’ και Γ’ τάξη Γυμνασίου, Α’, Β’ και Γ’ τάξη Λυκείου 11:00 π.μ. – 12:30 μ.μ., 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής (Φιλίππου 33)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.