Στην Κομοτηνη το «4o Συνεδριο των νεοελληνιστων των βαλκανικων χωρων»

Υπό την οργανωτική επιμέλεια του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ

Το ενδιαφέρον επιστημόνων από όλη τη βαλκανική αναμένεται να συγκεντρώσει το «4ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών» που διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών.
 
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Νοεμβρίου 2019 στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας.
 
Θέμα του Συνεδρίου είναι «Ελληνισμός και Βαλκάνια – αμφίδρομες σχέσεις: γλώσσα, ιστορία, λογοτεχνία, πολιτισμός (1453-2019)».
 
Το 4ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών αποσκοπεί στην προώθηση της σύσφιξης των δεσμών και της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των ελληνιστών στις βαλκανικές χώρες. 

Δήλωση συμμετοχής 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] μια περίληψη της ανακοίνωσής τους και ένα σύντομο βιογραφικό έως την 1η  Δεκεμβρίου 2018 ανυπερθέτως.
 
Η διάρκεια κάθε ανακοίνωσης είναι είκοσι λεπτά και προβλέπεται επιπλέον χρόνος δέκα λεπτών για συζήτηση που ενδέχεται να ακολουθήσει.
 
Ως γλώσσα του Συνεδρίου ορίζεται η ελληνική.
 
Η εγγραφή στο Συνέδριο καθορίζεται στο ποσό των 25,00 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιστηµονικής Επιτροπής θα ακολουθήσει νέα εγκύκλιος σχετικά µε τα πρακτικής φύσεως θέµατα (στέγαση, σίτιση κλπ.).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.