Απο την Νομικη Κομοτηνης ο νεος υπευθυνος της γραμματειας Πολιτικου Σχεδιασμου και Ενημερωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημιων

Ο Βασίλης Ραδαίος ανέλαβε νέα καθήκοντα και αναλύει τις προκλήσεις για τα θέματα του ελληνικού πανεπιστημίου

Μία νέα πρόκληση θα κληθεί να φέρει εις πέρας ο κ. Βασίλης Ραδαίος από την Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αφού, μόλις λίγες μέρες πριν, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως υπεύθυνος της γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων μετά από απόφαση του κ. Μένιου Κορομηλά.
 
Οι καινούργιες του αρμοδιότητες αφορούν τον σχεδιασμό της στρατηγικής της παράταξης στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ περιλαμβάνουν και ενημερωτικά καθήκοντα, όπως την ευθύνη για τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις γύρω από ακαδημαϊκά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.
 
Γεννημένος το 1995 ο κ. Βασίλης Ραδαίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βούλα Αττικής. Φοίτησε σε δημόσιο σχολείο και εισήχθη στη Νομική Κομοτηνής το 2013, σχολή στην οποία διετέλεσε μάλιστα υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού ΔΑΠ ΝΔΦΚ Νομικής για το έτος 2015-2016, μέλος της γραμματείας πόλης το 2016-2017 και πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νομικής το 2017-2018. Με το πέρας των προπτυχιακών του σπουδών εισήχθη στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο της Ενέργειας, το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει εν καιρώ. 

Βασίλης Ραδαίος «Υποδομές, διδασκαλία, ζητήματα που αφορούν την εξεταστική των φοιτητών είναι κάποιοι από τους βασικούς άξονες που μας απασχολούν» 

Εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να ενταχθεί στους κόλπους της παράταξης ήδη από πρωτοετής είπε «πρόκειται για μία παράταξη που ανέκαθεν με εξέφραζε λόγω της συμπαγούς ιδεολογίας της, της πολιτικής ταυτότητάς της και του συνόλου εκσυγχρονιστικών και φιλελεύθερων προτάσεών της για το πανεπιστήμιο. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ζητάει το πανεπιστήμιο να προσεγγίσει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα με την πραγματοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων που σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου θεωρούνται αυτονόητες».
 
Όσον αφορά στα σχέδια του ίδιου μετά την λήψη των νέων του καθηκόντων ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση επιδιώκει να υπάρχει μία ισορροπία. «Αυτό που μετρά είναι να θέτεις σωστές προτεραιότητες, να μπαίνει σαφώς πάνω από όλα η επαγγελματική και ακαδημαϊκή κατάρτιση και στον βαθμό που το πρόγραμμά σου σου το επιτρέπει να ασχολείσαι και με την πολιτική» υπογράμμισε ο ίδιος.
 
Οι επιδιώξεις του αφορούν το ελληνικό πανεπιστήμιο εν γένει αλλά φυσικά ως μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα ζητήματα της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας, σκιαγραφώντας ένα πλαίσιο προτάσεων και ιδεών. «Υποδομές, διδασκαλία, ζητήματα που αφορούν την εξεταστική των φοιτητών είναι κάποιοι από τους βασικούς άξονες που μας απασχολούν. Για παράδειγμα μας ενδιαφέρει σε πόσο χρονικό διάστημα από την εξέταση ενός μαθήματος θα ανακοινώνονται οι βαθμολογίες, η ανάπτυξη των προγραμμάτων διδασκαλίας. Έχουμε ένα εκτενές πρόγραμμα που καλύπτει όλο το φάσμα των ζητημάτων που αφορούν την σχολή», συμπλήρωσε για να αναπτύξει μερικές από τις σκέψεις του. 

«Είμαστε μία απάντηση απέναντι σε δυνάμεις που προσπαθούν να προκαλέσουν ταραχές μέσα στο Πανεπιστήμιο» 

Για την Νομική Σχολή ήταν ένα «μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού» το να απομακρυνθούν τα παραταξιακά τραπεζάκια μετά από πρωτοβουλία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, όπως έκρινε ο κ. Ραδαίος. Διαμορφώθηκε  ένας χώρος για να μπορεί να απευθύνεται ο κάθε φοιτητής εκφράζοντας τα προβλήματά του, πληροφόρησε «έχοντας μπροστά τα μέλη του ΔΣ και του φοιτητικού συλλόγου γενικότερα, όχι των παρατάξεων» τόνισε με έμφαση, για να κλείσει με μία σύντομη παράθεση των επιδιώξεών και των σχεδιασμών του.
 
«Όσον αφορά στον στόχο που θέτουμε για την νέα χρονιά δεν ξεχνώ πως συνθέτουμε μία παράταξη με μακρά ιστορία και παράδοση στα εκσυγχρονιστικά αιτήματα που εκφράζουμε. Είμαστε μία απάντηση απέναντι σε δυνάμεις που προσπαθούν να προκαλέσουν ταραχές μέσα στο Πανεπιστήμιο αλλά και σε αυτούς που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν την έννοια της πολιτικής δραστηριοποίησης. Για αυτό και προτεραιότητά μας είναι η παραγωγή πολιτικού και ακαδημαϊκού λόγου που αφορά όλους τους νέους ανθρώπους και δη τους φοιτητές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.