Σε προγραμμα για την καταπολεμηση της ανεργιας στους ερευνητες συμμετεχει το ΔΠΘ

Ενημερωτικές ομιλίες και Career Day στην Ξάνθη, 5-6 Οκτωβρίου

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, συμμετέχει στο Πρόγραμμα Horizon 2020 ERA-Mobilcar.GR, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή ΔΠΘ Παντελή Μπότσαρη και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (EIE).
 
Το Πρόγραμμα ERA-Mobilcar.GR έχει ως απώτερο στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στους ερευνητές, με ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της διαφυγής των ερευνητών από την Ελλάδα (φαινόμενο Brain Drain).
 
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί η διήμερη εκδήλωση «ERA Mobility and Career Days» την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην Ξάνθη, Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης – Αρχοντικό Χατζιδάκι (Βενιζέλου 17).
 
Η πρώτη μέρα  θα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες ενώ τη δεύτερη μέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την εύρεση εργασίας για ερευνητές «Career Day/ Job Fair» όπου θα συμμετέχουν εταιρείες και ερευνητές που έχουν ήδη προετοιμαστεί κατάλληλα παρακολουθώντας σεμινάρια του έργου. Σε αυτή την εκδήλωση οι ερευνητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και το βιογραφικό τους, ενώ οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν εν δυνάμει στελέχη για τα τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης τους, καλώντας τους συμμετέχοντες ερευνητές σε μίνι συνεντεύξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.