Οι Κομοτηναιοι Beer runners παροντες στο «Running with the Goats»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε φέτος το event–Μία δρομική εκδήλωση για όσους αγαπούν το τρέξιμο με… κατσίκια

Μία δρομική συνάντηση που δεν έχει χρονόμετρα και βάθρα νικητών παρά μόνο «τολμηρούς» δρομείς που αγαπούν το γέλιο, το φαγητό και φυσικά το τρέξιμο με… κατσίκια έλαβε χώρα στο όμορφο νησί της Σαμοθράκης.
 
Ο λόγος για την μη ανταγωνιστική τριήμερη δρομική εκδήλωση «Running with the Goats» (Τρέχοντας με τα κατσίκια), μία πρωτοβουλία του ξενοδοχείου «Mariva Bungalow» που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ευελπιστώντας να γίνει θεσμός. Το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις διαφορετικές διαδρομές, όπως τις περιέγραψε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο διοργανωτής, κ. Δημήτρης Μισίρης, ο οποίος στις δηλώσεις του υπερτόνισε πως «η πρόσκληση είναι ανοικτή και αφορά τον κάθε ενδιαφερόμενο».
 
Η πρώτη διαδρομή είναι πάντα σταθερή, όπως πληροφόρησε ο ίδιος. Οι δρομείς, λοιπόν, όπως κάθε φορά ξεκίνησαν από το λιμάνι της Καμαριώτισσας έως το ξενοδοχείο Μαρίβα στα Θέρμα, διανύοντας μία συνολική ασφάλτινη διαδρομή μήκους 14 χιλιομέτρων. Όσο για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας η «οικογένεια» του Running with the Goats βρέθηκε στον ορεινό όγκο του Σάος, όπου επισκέφθηκε την λεγόμενη «χαράδρα του Φονιά» και δροσίστηκε στα νερά του ομώνυμου καταρράκτη.
 
Το τριήμερο έκλεισε με μία μικρότερη διαδρομή που είχε χαρακτήρα αποθεραπείας και αναζωογόνησης στις βάθρες και στους καταρράκτες της περιοχής των Θερμών. Πέραν από αξέχαστες εμπειρίες όλοι οι συμμετέχοντες απέσπασαν από ένα μετάλλιο συμμετοχής καθώς και αναμνηστικά δώρα. 

Δημήτρης Μισίρης, διοργανωτής «Running with the Goats» «Είμαστε όλοι μία παρέα χωρίς ανταγωνισμούς, ενώ μπορούν να συμμετέχει ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία του» 

Η φετινή διοργάνωση μάλιστα ήταν αλλιώτικη από τις υπόλοιπες. Το παρόν ανάμεσα στις άλλες συμμετοχές έδωσαν 7 μέλη της ομάδας «Beerruners Κομοτηνής», ιδρυτής της οποίας είναι ο κ. Μισίρης. «Συνολικά είχαμε περίπου 30 δρομείς. Η συμμετοχή συνήθως δεν είναι πολύ μεγάλη, γιατί το event πραγματοποιείται στα μέσα του Σεπτεμβρίου, όταν έχουν ήδη ανοίξει τα σχολεία. Σκεφτείτε, επίσης, πως είναι λίγο δύσκολο να έρθει κανείς μέχρι τη Σαμοθράκη. Ωστόσο είμαστε όλοι μία παρέα χωρίς ανταγωνισμούς, ενώ μπορούν να συμμετέχει ο καθένας ανεξάρτητα από την ηλικία του. Πέρυσι μάλιστα είχαμε έναν δρομέα 70 χρονών», πληροφόρησε ο ίδιος ανανεώνοντας το επόμενο ραντεβού για το 2019.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.