Κριση; Ποια κριση;

Απαρατήρητα

Νέο ρεκόρ πωλήσεων έκανε το iPhone στη χώρα μας, μιας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, σχεδόν 10.000 iPhone Χs και iPhone Xs Max διατέθηκαν στη διάρκεια τριών ημερών, αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκευή. Μόνον εκείνη την ημέρα, πρώτη μέρα λήψης των προπαραγγελιών, οι Έλληνες διέθεσαν περίπου 6 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενταχθούν σε προνομιακή θέση στη λίστα εκείνων που θα παραλάβουν το κινητό τηλέφωνο της αμερικανικής εταιρείας Apple.
 
Συνολικά οι Έλληνες καταναλωτές υπολογίζεται ότι διέθεσαν, προκαταβολικά, περίπου 15 εκατ. ευρώ, προκειμένου να παραλάβουν, από την ερχόμενη Παρασκευή, ένα iPhone Xs ή Xs Max.
 
Η προπαραγγελία των συσκευών iPhone στην Ελλάδα προϋποθέτει τη δέσμευση του ποσού αγοράς της συσκευής, η οποία γίνεται σε ποσοστό 99% μέσω πιστωτικής κάρτας. Αυτό συμβαίνει αφενός επειδή είναι πιο βολικό αφετέρου επειδή ο καταναλωτής αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια όσον αφορά τη διενεργούμενη συναλλαγή, ειδικά στην περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά.
 
Το θέμα που δημιουργείται, είναι το εξής: πώς μετά να πεις πως ο κόσμος χάνεται στην Ελλάδα, όταν τόσοι άνθρωποι προαναγγέλλουν ένα κινητό, του οποίου η τιμή προσεγγίζει ή και ξεπερνά, ανάλογα με το μοντέλο, τα 1.500 ευρώ;
 
Γιατί σχεδόν όλοι όσοι το αγοράζουν, το κάνουν γιατί θέλουν να έχουν το πιο καινούριο iPhone, όχι γιατί το έχουν άμεση ανάγκη. Το ποσό που ξοδεύεται σε κινητά άλλωστε στη χώρα μας είναι πολλαπλάσιο αυτού, μιας και υπάρχουν και άλλα κινητά-ναυαρχίδες άλλων εταιρειών, τα οποία επίσης πωλούνται μόλις βγουν και σε μεγάλες ποσότητες.
 
Έτσι ή έχουμε χρήματα και δεν το λέμε ούτε στον εαυτό μας, ή οι προτεραιότητές μας μάλλον έχουν ελαφρώς στρεβλωθεί.  Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.