Προς αναζητηση μονιμης πιστας ο Μοτοσυκλετιστικος Ομιλος Κομοτηνης

Μετά την εύρεση στέγης, το νέο ΔΣ θέλει να βρει ένα χώρο που θα διαμορφώσει κατάλληλα για τους αγώνες

Σε αναζήτηση πίστας στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, όπου θα δημιουργήσουν μια μόνιμη πίστα αγώνων για μηχανές σε χώμα, θα αποδοθεί το επόμενο διάστημα το νέο ΔΣ του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής.
 
Η πίστα, σημείωσε η πρόεδρος κ. Ιωάννα Πουρνάρα, αποτελεί μια πονεμένη ιστορία για τον Όμιλο, μιας και έχουν κατά καιρούς, τόσο η ίδια όσο και προηγούμενες διοικήσεις, πραγματοποιήσει επαφές με την Περιφέρεια και το Δήμο, χωρίς αποτέλεσμα.
 
Όπως είναι γνωστό για τους αγώνες ο όμιλος έχει χρησιμοποιήσει παλιότερα την πίστα στο πεδίο βολής της Νυμφαίας, η οποία έχει αντικειμενικές δυσκολίες, μιας και αποτελεί κομμάτι του πεδίου και παραδίδεται πίσω στον στρατό μόλις ολοκληρωθούν οι αγώνες. 

Νέο ξεκίνημα αναζήτησης 

Βέβαια το θέμα της αναζήτησης της πίστας δεν αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για κάποιο διάστημα, μέχρι να βρεθεί ένας χώρος για τη στέγαση του συλλόγου, που τώρα έχει βρει σπίτι στις αποθήκες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κομοτηνής.
 
Έτσι τώρα που έχουν αποκτήσει το χώρο, το επόμενο βήμα θα είναι να «ξεσκονίσουν» τα χαρτιά τους, μιας και έχουν ένα αρχείο με προτάσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς, και με το νέο ΔΣ, να συγκεντρώσουν όλη αυτή την πληροφορία, και με τους αθλητές που έχουν απομείνει στον όμιλο, να κάνουν μια προσπάθεια για να συνεχίσουν την αναζήτηση της πίστας.
 
Οι αγώνες, όταν γινόταν, αποτελούσε πόλο έλξης για μοτοσικλετιστές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όμως τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει παρά την προθυμία του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής, γιατί δεν προκηρύσσεται περιφερειακό πρωτάθλημα, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από άλλες περιοχές (παλιότερα είχαμε έξι αγώνες).
 
Όμως η διεξαγωγή του αγώνα στην πίστα της Νυμφαίας αποτελούσε και μια σημαντική επιβάρυνση, από όλες τις απόψεις, του Ομίλου, μιας και έπρεπε να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες από Στρατό, να γίνουν οι επαφές με Δήμο και Περιφέρεια, αλλά και να γίνει η διαμόρφωση του χώρου.
 
Όλη αυτή η διαμόρφωση γινόταν για μια μέρα, και στη συνέχεια όταν γινόταν ασκήσεις ουσιαστικά καταστρεφόταν και την επόμενη φορά χρειαζόταν δουλειά από την αρχή. 

Μεγάλα σχέδια για την πίστα 

Για αυτό και η κ. Πουρνάρα θέλει να βρεθεί ένας χώρος 50-100 στρέμματα, για τον οποίο θα ξεκινήσουν διαδικασίες παραχώρησης, ώστε να κάνουν μια πλήρη παρέμβαση.
 
Έτσι θα κάνουν ένα κομμάτι χωματουργικά, ώστε να προπονούνται οι αθλητές, και στη συνέχεια να κάνουν μια μελέτη για τους χώρους, ώστε να αναζητήσουν χρηματοδότηση, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και να δημιουργήσουν κάτι πιο ολοκληρωμένο που θα μπορεί να προσελκύσει και μοτοσικλετιστές από την ευρύτερη περιοχή.
 
Για αυτό και θα συγκεντρώσουν τις πληροφορίες, θα ανατρέξουν στο αρχείο τους για τις περιοχές που έχουν επισκεφτεί ή έχουν προταθεί, και στη συνέχεια, μαζί με τις προτάσεις των αθλητών, να βρουν μια έκταση, η οποία θα καλύπτει μια σειρά από προϋποθέσεις.
 
Αυτές αφορούν όχι μόνο για την ίδια την πίστα όπου θα κινούνται οι μηχανές, αλλά και χώρους για την παρακολούθηση από το κοινό που επισκέπτεται το χώρο για να δει τους αγώνες, καθώς και εύκολη πρόσβαση από ασθενοφόρο και άλλα οχήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.