Εκπαιδευτικα Σεμιναρια στο ΙΘΤΠ

Με θεματικό άξονα «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση και τη Διαπαιδαγώγηση»

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης θα πραγματοποιήσει την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-19, ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα αυτόνομων βιωματικών σεμιναρίων με θεματικό άξονα «Σύγχρονες Προκλήσεις στην Εκπαίδευση και τη Διαπαιδαγώγηση».
 
Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα αποτελούμενο από 6 βιωματικά αυτοτελή σεμινάρια που σχετίζονται με πτυχές της σύγχρονης εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης αλλά και θέματα που άπτονται του πρωταγωνιστικού ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και γονείς στο σύγχρονο περιβάλλον μάθησης αλλά και την καθημερινότητά τους.
 
Το κάθε σεμινάριο είναι απολύτως αυτόνομο με δική του θεματική χωρίς να αποτελεί προαπαιτούμενο για την παρακολούθησή του η παρακολούθηση προηγούμενων ή επόμενων σεμιναρίων.
 
Ωστόσο η παρακολούθηση όλου του κύκλου σεμιναρίων εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες επιπλέον προνόμια:
 
1. Βεβαίωση συμμετοχής για το σύνολο του προγράμματος (πέρα από την βεβαίωση του κάθε σεμιναρίου ξεχωριστά) συνολικής διάρκειας 50 ωρών (αποδίδει 4,17 εκπαιδευτικές πιστωτικές μονάδες ECVET).
2. Συμπλήρωμα πιστοποιητικού europass, στο οποίο περιγράφονται και αναλύονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια όλου του προγράμματος.
3. Έκπτωση 15% στο κόστος συμμετοχής σε κάθε ένα σεμινάριο πέραν του πρώτου. 

Χρονική διάρκεια προγράμματος 

Τα σεμινάρια είναι κατανεμημένα σε ένα διάστημα επτά μηνών από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τον Απρίλιο του 2019 με συχνότητα περίπου ένα διήμερο βιωματικό σεμινάριο ανά μήνα.
 
Το κάθε σεμινάριο διαρκεί οκτώ ή δέκα ώρες (ανάλογα με την θεματική) και θα προσφέρονται χωρισμένο σε δύο ημέρες απογευματινές ώρες. Το κάθε σεμινάριο θα ολοκληρώνεται μέσα στην ίδια εβδομάδα.
 
Πριν την υλοποίηση του κάθε βιωματικού σεμιναρίου το Ι.Θ.Τ.Π. θα ενημερώνει εγκαίρως σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες. 

Σκοπός 

Σκοπός του κύκλου βιωματικών σεμιναρίων είναι να προσφέρει χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με ζητήματα και προκλήσεις που συναντούν εκπαιδευτικοί, παιδαγωγοί και γονείς στην καθημερινότητά τους και σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση.
 
Όλα τα παραπάνω προσφέρονται μέσα από φιλικές στους συμμετέχοντες βιωματικές διεργασίες με επικέντρωση στην απόλυτη χρηστικότητα των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν. 

Θεματικά πεδία 

  • Επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας. Εισηγήτρια Κατερίνα Χαζτηδημητρίου, οικονομολόγος MSc ΑΠΘ, εκπαιδεύτρια ενηλίκων. (Το συγκεκριμένο σεμινάριο προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο). Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018.
  • Μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες: ερμηνεία και αντιμετώπιση του φαινομένου. Εισηγήτρια Παπαδοπούλου Μαρία, ψυχολόγος, 19 και 22 Νοεμβρίου 2018.
  • Γνωριμία με την Παιγνιοθεραπεία, Εισηγήτρια Χριστίνα Τσιμούδη ψυχολόγο. 17 και 20 Δεκεμβρίου 2018.
  • Παραβατικότητα Ανηλίκων. Τα αίτια και η αντιμετώπιση της Προβληματικής Συμπεριφοράς. Εισηγήτρια Χριστίνα Τσιμούδη ψυχολόγος. 28 και 31 Ιανουαρίου 2019
  • Εισαγωγή στην έννοια, τις αρχές και την πρακτική του Coaching. Εισηγήτρια Ζήνα Σιδερίδου Life Coach (Πιστοποιητικό εξειδίκευσης Παν. ΑΙΓΑΙΟΥ). 25 και 28 Φεβρουαρίου 2019.
  • Σχολική Μάθηση και Επιτυχία στις εξετάσεις Χωρίς Άγχος. Εισηγήτρια Παπαδοπούλου Μαρία, ψυχολόγος. 1 και 4 Απριλίου 2019. 

Σε ποιους απευθύνεται 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, φοιτητές εκπαιδευτικών τμημάτων αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στην εκπαίδευση και την διαπαιδαγώγηση και ειδικότερα σε σχέση με τις παραπάνω θεματικές.
 
Προσφέρονται ειδικές μειωμένες τιμές σε φοιτητές, σε όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα σεμινάρια του Ιδρύματος και στα μέλη του Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
 
Το σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.
 
Info
Πληροφορίες/εγγραφές: καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00 στα τηλέφωνα 25410 29282 (πρωί) 25410 26635 (απόγευμα).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.