Ο Γιαννης Γκαρανης στο «τιμονι» της «Κοινωνιας Πολιτων»

«Επικεφαλής μεταξύ ίσων» θα οδηγήσει την παράταξη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Ο υφιστάμενος πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης  θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» την επομένη, της ολοκλήρωσης της θητείας του Γιώργου Πετρίδη, και αυτός που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της παράταξης στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.
 
Ο Γιάννης Γκαράνης ανεδείχθη νέος επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» στην σχετική ενδοπαραταξιακή εκλογική διαδικασία που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης, 5 Οκτωβρίου, όπου υπερίσχυσε του έτερου υποψηφίου κ. Νίκου Σωτηρακόπουλου, με ποσοστό της τάξεως του 60% έναντι 40%.
 
Πιο συγκεκριμένα, μετά και την απόσυρση της υποψηφιότητας της κ. Κλεοπάτρας Στογιαννίδου, λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας, από τους 24 παρόντες δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Γκαράνης συγκέντρωσε 14 ψήφους έναντι 9 του κ. Σωτηρακόπουλου, με ένα λευκό, ενώ αντίστοιχα και από τους 23 προέδρους τοπικών συμβουλίων, έλαβε 14 ψήφους έναντι 9 του κ. Σωτηρακόπουλου. 

Γιάννης Γκαράνης «Δεσμεύομαι για ό,τι επιβάλλει η ευθύνη που αναλαμβάνω» 

Η ανάδειξη του κ. Γκαράνη σε νέο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» συνοδεύτηκε από θερμά χειροκροτήματα, που σήμαναν και το τέλος της διαδικασίας. Στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής έστειλε μήνυμα ενότητας, θέτοντας ήδη τις βάσεις πάνω στις οποίες θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα.
 
«Η παράταξή μας συνεχίζει ενωμένη και δυνατή. Χαίρει της εμπιστοσύνης της τοπικής μας κοινωνίας, επειδή οι προσπάθειές της και τα αποτελέσματα της διοίκησής της, έχουν θετικό πρόσημο σε όλους τους τομείς. Με παρακαταθήκη αυτό το μέχρι σήμερα έργο μας, που έχει παραχθεί με τη συμβολή όλων των συμβούλων, συνεχίζουμε αποφασιστικά» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά υποσχόμενος πως «ως επικεφαλής του συνδυασμού μας – επικεφαλής μεταξύ ίσων- δεσμεύομαι για ό,τι επιβάλλει η ευθύνη που αναλαμβάνω: πολύ δουλειά, χρηστή διοίκηση, εντιμότητα και ειλικρίνεια απέναντι στους δημότες – στοιχεία που χαρακτήρισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και τον Γιώργο Πετρίδη».  

Νίκος Σωτηρακόπουλος «Έπραξα αυτό που έπρεπε· παραμένω απλός στρατιώτης της παράταξης» 

Την εμπιστοσύνη και την στήριξή του ως «απλός στρατιώτης» στο πλευρό του νέου επικεφαλής τόνισε στις δηλώσεις του και ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως μένει πιστός σε αυτό που είχε προτάξει εξ’ αρχής, την στήριξή και την συνέχειά του στην παράταξη ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος.
 
«Νομίζω ότι έπραξα αυτό που έπρεπε, γιατί η κοινωνία της Κομοτηνής γνωρίζει τη δράση μου. Ο Γιώργος Πετρίδης και στις δύο θητείες μου είχε εμπιστευθεί και την Κοινωνική Πολιτική και το Κέντρο Μέριμνας, όπου είχα θετικό πρόσημο και διαχειρίστηκα τα μεγαλύτερα προγράμματα που διαχειρίστηκε ο Δήμος» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά προτάσσοντας την ενότητα της παράταξης καθώς όπως σημείωσε «το απαιτεί το σύστημα της απλής αναλογικής». 

Γιώργος Πετρίδης «Διατηρώ τα πολιτικά μου δικαιώματα για το μέλλον χωρίς ωστόσο συγκεκριμένη στόχευση» 

Παρών στη διαδικασία και ο απερχόμενος επικεφαλής και Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης ο οποίος στις δηλώσεις του εξήρε το ήθος και την ποιότητα των δύο «διεκδικητών» υπογραμμίζοντας πως η μικρή διαφορά μεταξύ τους «υποδηλώνει και δείχνει την αποδοχή και τη δυναμική που έχουν και οι δύο εντός της παράταξης».
 
Ο κ. Πετρίδης υπογράμμισε την μαζική συμμετοχή όλων των μελών της παράταξης στην διαδικασία, γεγονός που χαρακτήρισε “ενθαρρυντικό” για το μέλλον αυτής, ευχόμενος στον Γιάννη Γκαράνη «η τοπική κοινωνία να διαβάσει και να αναγνωρίσει στο πρόσωπό του αυτό που πραγματικά ο ίδιος αξίζει».
 
Ο δήμαρχος Κομοτηνής ευχήθηκε καλή συνέχεια, τόσο στις εκλογές όσο και στην επόμενη θητεία, συνολικά στα μέλη της παράταξης υπογραμμίζοντας ότι θα είναι μία δύσκολη θητεία, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σε σχέση με την έντονη φημολογία που υπάρχει για τα επόμενα δικά του πολιτικά βήματα.
 
Ο κ. Πετρίδης ξεκαθάρισε πως παρά τα όσα διακινούνται ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε εκλογική θέση, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. «Δεν είναι στις προτεραιότητές μου ένα άλλο βήμα στην πολιτική, για το επόμενο διάστημα. Διατηρώ τα πολιτικά μου δικαιώματα, για το μέλλον χωρίς να έχω όμως κάποια συγκεκριμένη στόχευση» συνέχισε για να εξηγήσει πως η φημολογία ναι μεν τον τιμά, αλλά δεν θα κατέβει υποψήφιος σε καμία εκ των προσεχών εκλογικών αναμετρήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.