Ταξιτζης μετεφερε μη μονιμους μεταναστες

Συνελήφθησαν δύο διακινητές σε Έβρο και Ξάνθη

Συνελήφθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δύο διακινητές, ένας 39χρονος ημεδαπός και ένας 36χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες.
 
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ΤΑΞΙ), έξι μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα.
 
Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τοπείρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 36χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, εννέα μη νόμιμους μετανάστες.
 
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
 
Λίγο πιο κάτω, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη σε παρακείμενη αγροτική περιοχή. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 36χρονος διακινητής και πέντε διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για νοσηλεία.
 
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.