Η Λογοτεχνια χτιζει γεφυρες, γκρεμιζει συνορα

Εκδήλωση του Εργαστηρίου Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας του ΔΠΘ και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Με αφορμή την ανάδειξη της Αθήνας σε παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίων η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων της Γερμανίας βρίσκει ευκαιρία να παρουσιάσει την ελληνική λογοτεχνία που ανθίζει στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία.
 
Στο πλαίσιο αυτό το Εργαστήρι Μελέτης και Έρευνας Πρώιμης Νεοελληνικής Γραμματείας του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιούν στην Κομοτηνή την λογοτεχνική εκδήλωση, «Η λογοτεχνία χτίζει γέφυρες, γκρεμίζει σύνορα».
 
Πρόκειται για μια σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων κατά την διάρκεια των οποίων τέσσερις Έλληνες και μια Αυστριακή συγγραφείς ταξιδεύουν σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και διαβάζουν από το έργο τους στους συμπατριώτες μας.
 
Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις η πρώτη εκ των οποίων το βράδυ της Τρίτης, 9 Οκτωβρίου και ώρα 21:00 Βαρόσι – Varosi Art Cafe και ακολούθως την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. στην  Πανεπιστημιούπολη, όπου οι καλεσμένοι ομιλητές με σύντομες αναγνώσεις και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα, θα προσφέρουν δείγματα μιας λογοτεχνίας χωρίς σύνορα.
 
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βιργινία Τσουδερού», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 
Συμμετέχουν:
Μιχάλης Πατένταλης: συγγραφέας (έργα του έχουν μεταφραστεί σε 6 γλώσσες) μουσικός (εργάζεται στο Τμήμα Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ντίσελντορφ), Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας .
Έλσα Κορνέτη: οικονομολόγος, δημοσιογράφος, μεταφράστρια, συγγραφέας (έργα της έχουν μεταφραστεί και δημοσιευτεί σε 10 γλώσσες).
Ελένη Τορόση: συγγραφέας, μεταφράστρια, δημοσιογράφος στο ελληνικό και γερμανικό πρόγραμμα της Βαυαρικής ραδιοφωνίας του Μονάχου.
Ελένη Τσακμάκη: συγγραφέας πολλών έργων για τη μετανάστευση.
Μίσι Στάινμπρουκ: Βιεννέζα συγγραφέας, ηθοποιός.
 
Συντονίζουν:
Νίκη Άιντεναϊερ: φιλόλογος, μεταφράστρια, εκδότρια (εκδόσεις Ρωμιοσύνη), επίτιμη διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ.
Στέλλα Χελιδώνη: Λέκτορας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, συγγραφέας
 
Καλλιτεχνική συμμετοχή:
Λάκης Μουρατίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.