Κομοτηνη: Μεγαλωνουν, αλλα δεν γερνουν

Επιτυχής η κοινή εκδήλωση του 1ου και 2ου ΚΑΠΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Μπορεί να μεγαλώνουν, αλλά δεν γερνούν. Αυτό απέδειξαν το 1ο και 2ο  ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης  του Δήμου Κομοτηνής που με τραγούδι, κέφι και χορό γιόρτασαν την «Παγκόσμια Ημέρα Τιμής στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας» στο ξενοδοχείο «Chris and Eve».
 
Σε κοινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου το «παρών» έδωσαν  επίσης ομάδες γυναικών  των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής, ο Αρχιμανδρίτης, κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, μεταφέροντας τις ευχές του Μητροπολίτη Μαρωνείας& Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, η επικεφαλής της παράταξης «Πολη-τική ανατροπή», κ. Ελένη Λαφτσή, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Νίκος Φακιρίδης, το μέλος της περιφερειακής επιτροπής ΑΜ-Θ του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Χαρίτου, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, κ. Νατάσα Λιβεριάδου και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, κ. Στράτος Τσακιρίδης. 

Γιάννης Γκαράνης «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε» 

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, υπογραμμίζοντας πως η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη «στους ανθρώπους της εργασίας που με τον μόχθο τους και τον ιδρώτα τους βοήθησαν σημαντικά». Το ΚΕΜΕΑ Κομοτηνής είναι δίπλα στους ηλικιωμένους, ξεκαθάρισε σημειώνοντας πως η στήριξή του δεν περιορίζεται μόνο στις αίθουσες των ΚΑΠΗ, αλλά και στην καθημερινότητά τους.
 
Μιλώντας για τις δράσεις και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας αλλά και στις γύρω περιοχές, καθώς και όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται προς όφελος της τρίτης ηλικίας κατέληξε «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε τα μέλη μας. Μπορεί,βέβαια, να τους αποκαλούμε ηλικιωμένους, αλλά καθημερινά μας αποδεικνύουν έχουν πολύ κουράγιο και όρεξη για ζωή». 

Στράτος Τσακιρίδης «Μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και εξακολουθούν να είναι δίπλα μας» 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Στράτος Τσακιρίδης ευχαρίστησε με θέρμη αυτούς «που μας έφεραν στην ζωή, μας μεγάλωσαν, μας στήριξαν και εξακολουθούν να είναι δίπλα μας». Χαριτολογώντας τους χαρακτήρισε «έφηβους της τρίτης ηλικίας» τονίζοντας τη ζωντάνια που τους διακατέχει και ευχόμενος να είναι πάντοτε γεροί, δυνατοί και υγιείς.

Ελένη Λαφτσή «Αποτελούν ένα από τα πιο βασικά στηρίγματα της ελληνικής οικογένειας» 

«Σήμερα ήρθα να πάρω ένα μάθημα ζωής από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, που αποτελούν ένα από τα πιο βασικά στηρίγματα της ελληνικής οικογένειας μέσα στην σημερινή κρίση», συμπλήρωσε από πλευράς της η κ. Ελένη Λαφτσή. Η πολιτεία και ο Δήμος οφείλουν να σταθούν στο πλευρό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, έκρινε τονίζοντας πως «το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε για αυτούς είναι να μοιραστούμε κάποιες στιγμές χαράς μαζί τους». 

Δημήτρης Χαρίτου «Καμία απολύτως περικοπή στις συντάξεις» 

«Μόνο αισθήματα χαράς μπορεί να έχει κάποιος όταν βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας. Η σημερινή εκδήλωση συμβολίζει όλη τη προσπάθεια και τη διαδρομή που έχουν κάνει μέχρι τώρα», σημείωσε ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, προσθέτοντας «κατανοώ τις ανησυχίες για το μέλλον των συντάξεων την νέα χρονιά. Είμαι αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή και βέβαιος πως θα ακυρωθεί η ρύθμιση. Κανένας θεσμός δεν κάνει χάρες, το κατέκτησε με το σπαθί της η χώρα μας, συμμαζεύοντας και νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά της. Αυτή είναι η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.