Η ΝΔ δειχνει Μετιο για την Περιφερεια ΑΜ-Θ

Απαρατήρητα

Ψήφο εμπιστοσύνης στον εν ενεργεία Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Περιφερειακής Αναγέννησης» κ.Χρήστο Μέτιο για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε και επισήμως η ΝΔ.
 
Συγκεκριμένα η επιβεβαίωση του «χρίσματος» ήρθε δια στόματος του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Κυριάκου Μητσοτάκη,
 ο οποίος την Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άρτα γνωστοποίησε την εκ νέου στήριξη του κόμματος σε έξι εν ενεργεία Περιφερειάρχες, που πρόσκεινται στην γαλάζια παράταξη, μεταξύ των οποίων και ο Χρήστος Μέτιος.
 
Πέραν του κ.Μέτιου την ψήφο εμπιστοσύνης της ΝΔ έλαβαν ο κ.Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ.Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο κ.Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο και η κ.Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Η επίσημη στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ δεν έπεσε κεραυνός εν αιθρία καθώς είχαν προηγηθεί σχετικές «διαρροές» σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας που επεσήμαναν το καλό κλίμα και την εμπιστοσύνη που υπάρχει, και όπως φάνηκε συνεχίζει να υφίστανται, μεταξύ της  ηγεσίας του κόμματος και των προαναφερθέντων στελεχών μεταξύ των οποίων και ο κ.Μέτιος. Εμπιστοσύνη η οποία αφορά και στο κομμάτι της δυναμικής που αναπτύσσει κάθε ένας εκ των προαναφερθέντων υποψηφίων στην περιοχή του, που τους καθιστά σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις ισχυρούς διεκδικητές για την ανανέωση της θητείας τους στις αυτοδιοικητικές θέσεις που υπηρετούν.
 
Κεραυνός εν αιθρία όχι για το ευρύ κοινό που παρακολουθεί τα της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά πιθανότατα για τους επίδοξους «μνηστήρες» για τη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, που, σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγραφεί και στον δημόσιο λόγο, είναι πολλοί, και κυρίως τους προερχόμενους από την γαλάζια παράταξη που ενδεχομένως ήλπιζαν σε μία πιθανή ρήξη των σχέσεων Μέτιου και Πειραιώς και εν μέρει την προωθούσαν. 
 
Ρήξη, η οποία ωστόσο δεν ήρθε επιβεβαιώνοντας ίσως και το γερό «σκαρί» του Περιφερειάρχη ο οποίος παρά τα στοιχήματα φαίνεται ότι τουλάχιστον σε εσωκομματικό επίπεδο παραμένει αλώβητος των αποχωρήσεων και της σφοδρής ενδοπαραταξιακής κριτικής που του ασκήθηκε και συνεχίζει να του ασκείται. 
 
Οι «Κασσάνδρες» λοιπόν στη συγκεκριμένη περίπτωση και κυρίως σε ό,τι αφορά το γαλάζιο «χρίσμα»  για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν επιβεβαιώθηκαν, γεγονός βέβαια που φαίνεται ότι δεν επηρεάζει όσους θέλουν να διεκδικήσουν εξίσου την διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με «χρίσματα» ή χωρίς. 
 
Χαρακτηριστική η περίπτωση του εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.Κωνσταντίνου Ζαγναφέρη, προερχόμενου μάλιστα από την παράταξη της «Περιφερειακής Αναγέννησης», ο οποίος χθες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και μάλιστα με ανεξάρτητο συνδυασμό, τα πρώτα ονόματα των στελεχών του οποίου θα ανακοινωθούν, όπως δήλωσε ο ίδιος, εντός 15ημέρου. 
 
Προς το παρόν με την επίσημη στήριξη του «διαιτητή» ΝΔ, η κατοχή της «μπάλας» επανήλθε στην ομάδα του κ.Μέτιου που σύμφωνα με τα όσα εμείς μαθαίνουμε είναι έτοιμη για την «αντεπίθεση» με ανανεωμένο μάλιστα ρόστερ.
 
Το τελικό σκορ θα φανεί… στις κάλπες του Μαΐου.Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.