Ποτε δεν ειναι αργα για σωστη στοματικη υγιεινη

Ενημερωτική εκδήλωση στο 1ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής

Το πολλές φορές παρεξηγημένο ζήτημα της στοματικής υγιεινής στην Τρίτη Ηλικία έθιξαν το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου οι οδοντίατροι του Γ. Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Ελένη Καπογιάννη και κ. Αναστασία Τεγοπούλου, στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
 
Όπως σημείωσε η κ. Καπογιάννη, η ενημέρωση για τη στοματική υγιεινή, τη φροντίδα και την πρόληψη, είναι πάντα σημαντική σε όλες τις ηλικίες.
 

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας, τόνισε, μπορεί να μην έχουν όλα τους τα δόντια, ποτέ όμως δεν είναι αργά να ενημερωθούμε για κάτι που αφορά εμάς και την υγεία μας, μιας και η στοματική υγιεινή συνδέεται και με άλλες παθήσεις του σώματος και κυρίως της καρδιάς.
 
Είναι κάτι το οποίο δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, ενώ και καρδιολόγοι δεν τονίζουν τόσο τη σημασία της υγείας των δοντιών στους ασθενείς, μιας και από τα μικρόβια του στόματος προκαλούνται επιπλοκές στις παθήσεις της καρδιάς, κυρίως ενδοκαρδίτιδες.
 
Γενικότερα οι δύο γιατροί αναφέρθηκαν στην τερηδόνα, τις αποτριβές των δοντιών που εμφανίζονται με την πάροδο της ηλικίας, τις αποκαταστάσεις και τις οδοντοστοιχίας στο στόμα.
 

Μετά το τέλος της ομιλίας μάλιστα, ακολούθησε στοματικός έλεγχος από τους οδοντιάτρους στο ιατρείο του  1ου ΚΑΠΗ.
 
Γενικότερα στο Νοσοκομείο Κομοτηνής λειτουργούν Εξωτερικά Ιατρεία για έλεγχο της στοματικής υγιεινής, που λειτουργούν τις καθημερινές. Αυτή την περίοδο, σημείωσε η κ. Καπογιάννη, κάνουν απλά πράγματα, όπως καθαρισμούς, σφραγίσματα, εξαγωγές και κάποιες απονευρώσεις, όμως ελπίζουν πως με τον καινούριο εξοπλισμό που θα συνοδεύσει το νέο Νοσοκομείο που θα κατασκευαστεί να έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν το εύρος των υπηρεσιών τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.