Εκθεση του διεθνους φημης ζωγραφου Πασχαλη Αγγελιδη στον Χωρο Τεχνης «δ» του Βολου

Στον Βόλο, και συγκεκριμένα στον Χώρο Τέχνης, «δ», φιλοξενούνται  από χθες,  10 και έως 30 Οκτωβρίου, οι μοναδικές εικαστικές αποτυπώσεις του Πασχάλη Αγγελίδη, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες να θαυμάσουν τα σουρεαλιστικά του έργα με την έντονη συμβολιστική υφή. Ο αλεξανδρουπολίτης καλλιτέχνης, που ζει εδώ και αρκετά χρόνια στην κεντρική Ελλάδα, και συγκεκριμένα  στο νομό Μαγνησίας, έχει καταφέρει να κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο έχοντας στο ενεργητικό του έως τώρα εννέα ατομικές εκθέσεις και πολύ περισσότερες ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 


Νίκος Πρασσάς «Ο κόσμος του Πασχάλη Αγγελίδη δεν είναι αληθινός, όμως μοιάζει να δείχνει τις περισσότερες φορές» 

Στο βιβλίο-λεύκωμα με τίτλο «Pasxalis», ο τεχνοκριτικός κ. Νίκος Πρασσάς συνομιλεί με τον καλλιτέχνη και σχολιάζει: «Ο κόσμος του Πασχάλη Αγγελίδη δεν είναι αληθινός, όμως μοιάζει να δείχνει τις περισσότερες φορές… Θαρρείς πως όλη η εικαστική του προσέγγιση προέρχεται από σκηνή θεάτρου του παραλόγου». Ο ίδιος τονίζει ακόμη, πως στα έργα του κ. Αγγελίδη δημιουργείται μία καινούρια διάσταση, ένα ολάκερος πολιτισμός που διέρχεται μέσα από τη δημιουργική του διαίσθηση, ίσως και υπό τα όρια της μορφής ενός θεατρικού πολιτισμού, που σκηνοθετείται και προκαθορίζεται εξ ολοκλήρου μέσα από τη συνύπαρξη στοιχείων και σημείων, που δημιούργησαν αυτόν τον Κόσμο. 

O Πασχάλης Αγγελίδης και το «βιοποριστικό» του επάγγελμα 

Ο ίδιος ο Πασχάλης Αγγελίδης, όπως ανέφερε σε παλαιότερη συνέντευξή του στον «ΠτΘ», ως πηγή έμπνευσης έχει τον εαυτό του, τις εμπειρίες, τον εσωτερικό του κόσμο και τις μνήμες του. Ο ίδιος μέσω της ζωγραφικής εκθέτει τον ψυχισμό του και τα υπαρξιακά του προβλήματα. Δεν θεωρεί πως αυτό που κάνει είναι ένα επάγγελμα μόνο για τον βιοπορισμό. «Δεν επιλέγεις να γίνεις καλλιτέχνης μόνο για να βιοπορίζεσαι, γιατί όταν είσαι καλλιτέχνης είσαι σε μια κρίση, απλά τώρα είσαι μόνιμα σε μια κρίση», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ο ζωγράφος  Πασχάλης Αγγελίδης 

Ο Πασχάλης Αγγελίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Σπούδασε ζωγραφική και διακόσμηση στη Θεσσαλονίκη, χαρακτική και μεταλλοπλαστική στο εργαστήρι του Δημήτρη Σκρέτα. Την πρώτη του ατομική  έκθεση οργάνωσε στην Καβάλα το 1982.  Ακολούθησαν και άλλες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εικονογραφήσει σειρά βιβλίων, περιοδικών, εξώφυλλων δίσκων μουσικής και αφισών, ενώ έχει επιμεληθεί τη σκηνογραφία και τα σκηνικά πολλών θεατρικών παραστάσεων.   
 
Info
Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Οκτωβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 10-30 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Τρί-Τετ-Πέμ-Παρ: 11:00-14:00 & 18:30-21:00
Σαβ: 11:00-15:00
Κυρ-Δευ: Κλειστά (ή κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6978 186878)
Δέλτα Χώρος Τέχνης, Χατζηαργύρη 4, Βόλος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.