Στην Αρναια Χαλκιδικης ο Συλλογος Εβριτων Ροδοπης

Παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς της Θράκης

Στη γραφική Αρναία Χαλκιδικής βρέθηκε ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης το Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου 2018, ύστερα από πρόσκληση που δέχθηκε από τα Χορευτικά Τμήματα Αρναίας.

Η χορευτική ομάδα του συλλόγου παρουσίασε αντιπροσωπευτικούς χορούς της Θράκης, στο πλαίσιο της αναβίωσης του παραδοσιακού Χοροστασίου που πραγματοποιούνταν στην Αρναία κάθε Κυριακή μετά την εκκλησία, αλλά και σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Ύστερα από 140 χρόνια, το Χοροστάσι της Αρναίας γέμισε από παραδοσιακές φορεσιές και μουσικές, με τους ιερείς της κωμόπολης να σέρνουν το χορό στο γλέντι που ακολούθησε.

Τα μέλη της αποστολής ωστόσο είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα στενά της Αρναίας και να θαυμάσουν τα πετρόκτιστα κτήρια που συνθέτουν τον ιστορικό και παραδοσιακό οικισμό (η Αρναία το 1987 χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ιστορικός και παραδοσιακός οικισμός), ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην ορεινή κωμόπολη επισκέφθηκαν τον Ι.Μ.Ν. του Αγίου Στεφάνου Αρναίας ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα και ως μουσειακός χώρος, όπως και τα δύο μουσεία της, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Υφαντικής.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν θερμά τα Χορευτικά Τμήματα Αρναίας και τη δασκάλα τους κ. Αλεξία Ζωγράφου τόσο για την πρόσκληση, όσο και για τη θερμότατη φιλοξενία που επιφύλαξαν στα μέλη της αποστολής του συλλόγου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.