Παρουσιαστηκε και στην Κομοτηνη το εγχειριδιο της Ζωης Ι. Ρουσκα, «Αναστολη εισπραξης πληρωμης – Η εφαρμογη στην πραξη»

Από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης - Με ομιλητές τους: Απόστολο Ταρνανά, Επαμεινώνδα Αδαμακόπουλο, Ιωάννη Ντόκα και συντονίστρια τη Σοφία Μιχαλιτσούδη, παρουσία της συγγραφέως

Το επιστημονικό-χρηστικό εγχειρίδιο της Ζωής Ι. Ρούσκα με τίτλο «Αναστολή είσπραξης πληρωμής – Η εφαρμογή στην πράξη» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης εδώ και ένα χρόνο περίπου, όπως περίτρανα απέδειξε και  η δεύτερη παρουσίασή του στην Κομοτηνή –η πρώτη έγινε στο Polis Art Cafe στην Αθήνα–, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, καθώς χιλιάδες συμπολίτες είναι όμηροι χρεών προς τις εφορίες της χώρας –ο αριθμός των οποίων μάλιστα συνεχώς αυξάνεται–, μη γνωρίζοντας σχεδόν καθόλου τα εργαλεία που τους προσφέρει η ελληνική φορολογική νομοθεσία, μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα, μέσω ενδικοφανούς προσφυγής, προσωρινής προστασίας. Ένας θεσμός σχετικά πρόσφατος στη χώρα μας και εν ισχύι από το 2014, που επιτρέπει στον έλληνα φορολογούμενο να καταθέσει αίτηση αναστολής  είσπραξης  των οφειλουμένων, επικαλούμενος  λόγους π.χ ανεπανόρθωτης επαγγελματικής βλάβης ή αποδεικνύοντας αδυναμία πληρωμής.
 
Για τον λόγο αυτό, και στο πλαίσιο της πολιτικής συνεχούς ενημέρωσης των μελών του στα μείζονα ζητήματα που επιβάλλει το γενικότερο οικονομικό κλίμα και έχει θέσει το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, με το νέο του Διοικητικό Συμβούλιο και πρόεδρο τον Αντώνη Γραβάνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεών του, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, η βιβλιοπαρουσίαση του προαναφερομένου εγχειριδίου, προκειμένου  να καλύψει ένα σημαντικό κενό στις σημερινές δυνατότητες που παρέχει η φορολογική νομοθεσία. Ενημερώνοντας  όχι μόνο τους απλούς πολίτες αλλά και όσους ασχολούνται με τα φοροτεχνικά-λογιστικά ζητήματα, προσφέροντάς τους, μέσω του εγχειριδίου, ένα απολύτως χρηστικό εργαλείο που φιλοξενεί στις σελίδες του, και δη στο παράρτημά του, όχι μόνον υποδείγματα αιτήσεων αναστολής – απολύτως επικαιροποιημένα–  αλλά και ένα σημαντικό αριθμό αποφάσεων επί των αιτήσεων αναστολής, προκειμένου ο αναγνώστης να ενημερωθεί αλλά και να κατανοήσει πλήρως τις τύχες των αιτήσεων αναστολής  στις αίθουσες των δικαστηρίων.
 

Εγχειρίδιο-απότοκο πολύμοχθης και πολύχρονης έρευνας της συγγραφέως του

Περισσότερο συγκεκριμένα, και όπως κατέστη κατανοητό από τους ομιλητές  και τη συγγραφέα του Ζωή Ρούσκα, στέλεχος σήμερα του Υπουργείου Οικονομικών στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το εγχειρίδιο αυτό  δεν αποτελεί απλώς μία συγκέντρωση νομοθεσιών και δικαστικών αποφάσεων. Είναι προϊόν πολύχρονης μελέτης, εμπειριών και μόχθου της συγγραφέως κ. Ρούσκα σε καίριες θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και απότοκο της χρόνιας επιστημονικής της έρευνας, –η κ. Ζωή Ρούσκα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Π.Α.Σ.Π.Ε. και της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με διδακτορικό δίπλωμα στο Φορολογικό Δίκαιο–  που  αποτύπωσε τα συμπεράσματά της σχετικά με την εφαρμογή στην πράξη του μηχανισμού της προσωρινής προστασίας.

Ζωή Ρούσκα
«Ο θεσμός της προσωρινής προστασίας ως ανθρωποκεντρικός αξίζει να διατηρηθεί σταθερά βελτιούμενος, καθιστάμενος λειτουργικότερος»

Το κέρδος από τη βιβλιοπαρουσίαση και την αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε τη βοηθεία εφοριακών, λογιστών και νομικών που ασχολούνται με το Φορολογικό Δίκαιο ήταν ότι αυτή  ανέδειξε τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν κατά την εφαρμογή του θεσμού στην πράξη, οι καίριες όμως τοποθετήσεις και απαντήσεις της συγγραφέως, η σταθερή προσήλωσή της στην αξία του θεσμού που ισχύει χρόνια στην Ευρώπη και η κατάθεση εκ μέρους της  συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωσή του, κατέστησαν σαφές ότι ο θεσμός της προσωρινής προστασίας ως ανθρωποκεντρικός αξίζει να διατηρηθεί σταθερά βελτιούμενος και καθιστάμενος λειτουργικότερος για τους αδυνατούντες οικονομικά οφειλέτες.
 

Αντώνης Γραβάνης
«Θα συνεχίσουμε τις εκδηλώσεις για την ενημέρωση των μελών μας»

Στην εκδήλωση ιδιαίτερα επωφελής  σε ρόλο συντονίστριας ήταν  η παρουσία της Δικηγόρου και Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, Σοφίας Μιχαλιτσούδη, η οποία  και  άνοιξε τη βραδιά καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και παρουσιάζοντας τους ομιλητές, δίνοντας πρώτα τον λόγο στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αντώνη Γραβάνη, ο οποίος καλωσόρισε με τη σειρά του ως οικοδεσπότης τους ομιλητές, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αξία του πονήματος της κ. Ρούσκα για τα μέλη του Επιμελητηρίου, υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσει σειρά και άλλων ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη
«Ενα “ασύνηθες” τοπικό προϊόν, ένα βιβλίο»

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε  στην επιμελήτρια των εκδόσεων Παρατηρητής Της Θράκης κ. Τζένη Κατσαρή-Βαφειάδη, που εξέφρασε τη χαρά της που ένα προϊόν εταιρείας εγγεγραμμένης στο Επιμελητήριο έχει την τιμή να παρουσιάζεται εκ του βήματός του, ακόμη κι αν πρόκειται για κάτι «ασύνηθες», ένα πολύ καλό δηλαδή ποιοτικά αλλά και χρήσιμο βιβλίο στον τομέα του Φορολογικού Δικαίου, που «γεννήθηκε» σε όλα του τα στάδια –προεκτυπωτικά και παραγωγικά– στον τόπο μας και ξεκινά από την Κομοτηνή για να κάνει τον κύκλο του, με πρώτο σταθμό στην Αθήνα, σε όλη τη χώρα.

Οι ομιλητές

Στη συνέχεια η σκυτάλη του λόγου  παραδόθηκε στους ομιλητές, ήτοι  στους:  Απόστολο Ταρνανά, Λογιστή και Μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΡ,  Επαμεινώνδα Αδαμακόπουλο, Προϊστάμενο της ΔΟΥ Κομοτηνής και  Ιωάννη Ντόκα, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οι οποίοι, με τη σειρά που έλαβαν τον λόγο,  ανέφεραν τα ακόλουθα.
 

Απόστολος Ταρνανάς
«Βιβλίο-απαραίτητος οδηγός για κάθε επαγγελματία δικηγόρο ή λογιστή- φοροτέχνη»

«Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της κ. Ρούσκα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η προσωρινή προστασία είναι ένας σύγχρονος θεσμός, ο οποίος νομιμοποιεί τον οφειλέτη σε όλο το διάστημα της εκκρεμοδικίας της κυρίας δίκης. Δίνεται, έτσι η δυνατότητα μιας ποιοτικής και πλήρους απόδοσης δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να θωρακίζονται τα δικαιώματα του πολίτη. Με τρόπο απλό και κατανοητό η συγγραφέας εξηγεί τη διαφορά  της ενδικοφανούς προσφυγής σε σχέση με την ειδική διοικητική προσφυγή, ποιες πράξεις προσβάλλονται με αυτήν, καθώς και τον τρόπο υποβολής της με την ταυτόχρονη υποβολή του αιτήματος της αναστολής καταβολής του ποσού ως παρεπόμενο βοήθημα αυτής.
 
Επίσης, με τρόπο ουσιώδη και πρακτικό αναλύει όλη τη διαδικασία κατάθεσης της ενδικοφανούς προσφυγής και του αιτήματος της αναστολής από τον φορολογούμενο, τις ενέργειες του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. στην οποία κατατίθεται αυτή και την εξέτασή της από την Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Διαφορών. Καταγράφει τις προϋποθέσεις με βάση τις οποίες το αρμόδιο όργανο σε κάθε περίπτωση εξετάζει τη σχέση της προσβληθείσας πράξης με την ενδικοφανή προσφυγή και την αίτηση αναστολής, όπως επίσης και ο δικαστής τη σχέση δικαστικής προσφυγής και αίτησης, διαδικασίες με τις οποίες επιτυγχάνεται η νομιμοποίηση του οφειλέτη.
 
Ο προσδιορισμός της ανεπανόρθωτης βλάβης καθώς και η κατηγοριοποίηση των κριτηρίων πρόκλησής της, που καταγράφει η συγγραφέας, αποτελεί ένα πρακτικό οδηγό για τους δικηγόρους και τους λογιστές-φοροτέχνες και συμβάλλει στην τεκμηρίωση της αίτησης αναστολής είσπραξης για την επιτυχή έκβαση, τόσο σε επίπεδο διοικητικής διαδικασίας, όσο και σε επίπεδο προσωρινής προστασίας. Στο πλαίσιο του θεσμού της αναστολής είσπραξης η συγγραφέας δίνει έμφαση στην τεκμηρίωση της έννοιας του έννομου συμφέροντος, διότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση της αίτησης αναστολής. Παραθέτει τον ορισμό του έννομου συμφέροντος και τονίζει την ιδιαιτερότητά του με στόχο να καταλάβει με σαφήνεια ο αναγνώστης-ερευνητής σε ποιες περιπτώσεις δικαιούται να υποβάλει αίτηση αναστολής με θετικό αποτέλεσμα και σε ποιες όχι, προκειμένου να μην ταλαιπωρείται τόσο ψυχικά  όσο και οικονομικά.
 
Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι το βιβλίο αυτό λόγω της θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης στο κυρίαρχο ζήτημα της αναστολής είσπραξης είναι απαραίτητος οδηγός για κάθε επαγγελματία δικηγόρο ή λογιστή- φοροτέχνη, ώστε από την μελέτη του να αντλήσει τα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους διαδικασιών»

Επαμεινώνδας Αδαμακόπουλος
«Το βιβλίο,  εμφανώς αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και μεγάλου κόπου, εκτός από την επιστημονική του πληρότητα αποτελεί και ένα χρηστικό εργαλείο για τους ασχολουμένους με την εφαρμογή του Φορολογικού Δικαίου»

«Δέχθηκα με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την τιμητική πρόσκληση της κ. Ζωής Ρούσκα να είμαι σήμερα μεταξύ αυτών που παρουσιάζουν το βιβλίο της «Αναστολή είσπραξης πληρωμής-Η εφαρμογή στην πράξη». Και τούτο, γιατί ήμουν σίγουρος πως με τις εξειδικευμένες σπουδές που έχει  κάνει κυρίως στο Φορολογικό Δίκαιο, αλλά και τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει  κατά την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε καίριες θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, ότι πρόκειται για μια σπουδαία μελέτη πάνω σε ένα σημαντικό θεσμό τις επιπτώσεις του οποίου αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία μας . Άλλωστε πρόκειται για ένα κρίσιμο αντικείμενο, που αφορά, όχι μόνο όσους ασχολούμαστε με την εφαρμογή του φορολογικού δικαίου αλλά κυρίως κάθε φορολογούμενο πολίτη. Συγκεκριμένα, όπως ορθά αναφέρει η συγγραφέας: «Με τη διαδικασία της αναστολής εισπράξεως αντιμετωπίζεται ο κατασταλτικός μηχανισμός της Φορολογούσας Αρχής. Συνέπεια αυτού είναι η ενίσχυση της θέσης του φορολογούμενου απέναντι στην κρατική εξουσία και η συνέχιση της τυχόν επιχειρηματικής δραστηριότητας του αιτούντος την αναστολή, με την τήρηση της διαδικασίας αναστολής είσπραξης, η οποία σε περίπτωση μη εφαρμογής του θεσμού θα σήμαινε διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης….».
 
Στο βιβλίο αυτό η συγγραφέας εκτός από τις ισχύουσες τώρα διατάξεις  παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη του θεσμού, την συνταγματική του θεμελίωση, καθώς και την θεμελίωσή του στο κοινοτικό δίκαιο, τη σχέση του θεσμού αυτού με όμοιους σε άλλους κλάδους δικαίου . Στη συνέχεια, αφού αναλύει τον σκοπό της θεσπίσεως του επιχειρεί την θεωρητική προσέγγιση του με παραπομπές στη βιβλιογραφία και τέλος ολοκληρώνει την έρευνα με παραπομπές στη διοικητική και δικαστηριακή νομολογία και στις γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ. καθώς επίσης ασχολείται κυρίως με την πρακτική εφαρμογή του.
 
Στο πρώτο εισαγωγικό μέρος, μεταξύ άλλων, μας υπενθυμίζει ότι ο θεσμός, καθιερώθηκε το 1978 με το άρθρο 3 του Ν.820/1978 και αναφέρει όλη την ιστορική εξέλιξη του θεσμού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση της αναστολής είσπραξης με την αναστολή εκτέλεσης της πράξης κατ’ άρθρο 73§3 του ΚΕΔΕ κυρίως αναφορικά με την διαφοροποίηση ως προς το κρίσιμο ζήτημα της χορήγησης Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας.
 
Στο δεύτερο μέρος αναπτύσσεται το νομικό πλαίσιο του θεσμού,  όπου συμπεριλαμβάνεται η συνταγματική θεμελίωση του στο άρθρ. 20 §1 Σ., η προσωρινή προστασία στην πολιτική και διοικητική δίκη, ο ρυθμιστικός χαρακτήρας των αποφάσεων αναστολής εισπράξεως, το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι διαδικαστικές προϋποθέσεις της αιτήσεως αναστολής, το έννομο συμφέρον, η ανεπανόρθωτη βλάβη, απαραίτητη πλέον προϋπόθεση για τη χορήγηση της αναστολής εισπράξεως και γίνεται κατηγοριοποίηση των κριτηρίων χορηγήσεως αναστολής.


 
Στο τρίτο μέρος αναπτύσσεται η διαδικασία χορηγήσεως της αναστολής εισπράξεως. Σε ιδιαίτερο κεφάλαιο ασχολείται διεξοδικά με τον  νέο θεσμό της «άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής» ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών στην οποία πλέον υπόκεινται οι πράξεις που εκδίδονται από τη Φορολογική αρχή από 1/1/2014, καθώς επίσης αναλύει τη διαδικασία σχετικά με τη χορήγηση αναστολής από τη Δ/νση αυτή. Αναφέρεται διεξοδικά στη διαδικασία και στα στοιχεία που συνεκτιμά η Δ.Ε.Δ και που οδηγούν στην κρίση της περί ανεπανόρθωτης βλάβης ή μη του υπόχρεου. Επίσης, αναπτύσσεται, μεταξύ άλλων, διεξοδικά η δικαστική εφαρμογή του θεσμού με πολλές παραπομπές σε Π.Ο.Λ., βιβλιογραφία και νομολογία των Δικαστηρίων. Αναλύει, ομοίως, και τις αρχές που διέπουν τη δίκη του ενδίκου βοηθήματος της αιτήσεως αναστολής, με κυριότερη αρχή αυτή της συνοπτικότητας, η οποία σημαίνει ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης. Όλες αυτές οι αρχές, κατά τη συγγραφέα, αποσκοπούν στην εξισορρόπηση της διασφάλισης των δικαιωμάτων του αιτούντος από τη μία και του Δημόσιου Συμφέροντος, δηλαδή του συμφέροντος όλων μας από την άλλη.
 
Στο κεφάλαιο «Δικαστική εφαρμογή του θεσμού» αναφέρεται πλούσια περιπτωσιολογία με ενδιαφέρουσες παραπομπές στη νομολογία του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. Παρατηρούμε εδώ ότι, επειδή πλέον ο νομοθέτης θέτει πιο αυστηρές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της αναστολής αυτής, προφανώς για να αποφύγει τυχόν καταχρηστική άσκηση της σχετικής αιτήσεως από μερίδα των διοικουμένων, και τα Δικαστήρια, όπως είναι επόμενο, χορηγούν πλέον πιο δύσκολα αναστολές και σε λίγες περιπτώσεις αποδεδειγμένης απειλούμενης ανεπανόρθωτης βλάβης.
           
Στο τέταρτο μέρος η συγγραφέας διατυπώνει τα συμπεράσματά της, κυρίως όμως προτείνει βελτιώσεις του θεσμού. Παίρνει σαφή θέση κατά της διαδικασίας του συμψηφισμού κατά ΚΕΔΕ των οφειλών που τελούν σε αναστολή είσπραξης με επιστροφές των οποίων ο αιτών είναι δικαιούχος και διατυπώνει προτάσεις όπως η χορήγηση αναστολής εισπράξεως οφειλής με τον όρο της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής και  η εξέταση της επιμήκυνσης της προθεσμίας ασκήσεως της προσφυγής.
      
Τέλος, το Παράρτημα του βιβλίου είναι πολύ χρήσιμο από πρακτικής απόψεως, διότι η συγγραφέας παραθέτει αρκετές δικαστικές αποφάσεις κυρίως του Δ. Πρ. Αθηνών, καθώς και υποδείγματα αιτήσεων.
 
Καταλήγω με τη διαπίστωση ότι το βιβλίο αυτό, το οποίο εμφανώς είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και μεγάλου κόπου, εκτός από την επιστημονική του πληρότητα αποτελεί και ένα χρηστικό εργαλείο για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την εφαρμογή του Φορολογικού Δικαίου είτε από την πλευρά της Φορολογικής Διοίκησης είτε ως φοροτεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι.
 
Συγχαίρω θερμά τη συγγραφέα του κ. Ζωή Ρούσκα και εύχομαι να είναι καλοτάξιδο!».
 

Ιωάννης Ντόκας
«Τα θέματα που επεξεργάζεται το βιβλίο είναι άκρως επίκαιρα για όλους μας»

«Η αίσθηση όταν διάβασα το βιβλίο είναι πως πρόκειται για ένα απόσταγμα γνώσης που συνδυάζει την πολυετή επαγγελματική εμπειρία αλλά και την ακαδημαϊκή δουλειά της κ. Ρούσκα. Τα θέματα που επεξεργάζεται είναι άκρως επίκαιρα για όλους μας, και όταν λέω όλους μας κυριολεκτώ. Μιας και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πληρώσουμε όλοι τις πολιτικές επιλογές του παρελθόντος, η ελληνική κοινωνία σταδιακά βλέπουμε να εξαθλιώνεται μέσω της φορολογικής πολιτικής. Αυξάνονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, τα έσοδα μειώνονται οπότε όλοι μας κάποια στιγμή μπορεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση. Προσωπικά, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα εκλαϊκευμένο εγχειρίδιο που δίνει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχουμε όλοι μας προκειμένου να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Δικαιώματα που δίνονται από τη νομοθεσία, και για τα οποία όλοι μας χρειάζεται να έχουμε γνώση. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην αγορά. Τώρα για πρώτη φορά βλέπουμε να γίνεται μία προσπάθεια όπου παρουσιάζεται όλη η διαδικασία με τον πιο απλό και αναλυτικό τρόπο που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προκειμένου να τύχει μιας ευνοϊκής αντιμετώπισης τόσο από τη φορολογική διοίκηση όσο και σε επίπεδο δικαστηρίου. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που θα βρει ανταπόκριση σε μεγάλη ομάδα πολιτών καθώς απαντά σε πολύ βασικά τους προβλήματα.»

Συζητώντας…

Στη συνέχεια η συγγραφέας ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τον εκδοτικό οίκο, το ΕΒΕΡ για τη φιλοξενία,  και ακολούθησε, όπως προαναφέραμε, παραγωγική συζήτηση.


 

Μεταξύ άλλων την εκδήλωση  παρακολούθησαν ο πρόεδρος των Λογιστών-Φοροτεχνικών Ροδόπης Θεόδωρος Σαββάκης, η Δήμητρα Βουτσίδου-Πετρίδου, ο Πασχάλης Μιχαλιτσούδης, η καθηγήτρια Λευκή Παυλίδου-Κιοσσέ, ο Νίκος Σπύρου, η Μαρίκα Πουρνάρα, ο λογιστής Χρήστος Λεοντίδης, ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Βαφειάδης, η Σταματία Βαφειάδου, η Σοφία Τσελεπίδου, η Δέσποινα Καραγιαννίδου, η Σοφία Δουλάκη, η Φωτεινή Κυριαλάνη  κ.ά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.