Το Αναρχικο Στεκι UTOPIA A.D για τα τραγικα γεγονοτα με θυματα μεταναστες

«Να μην γίνει ο θάνατος συνήθεια και η απάθεια κουλτούρα»

«Όταν οι κολασμένοι της Γης μεταναστεύουν προς αναζήτηση ασφάλειας, βρίσκονται μπροστά σε κλειστά σύνορα (φράχτης του Έβρου, στρατός, αστυνομία, FRONTEX) και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου στοιβάζονται σαν προϊόντα προς διαλογή. Τα παραπάνω, αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να πληρώνουν διακινητές ώστε να περάσουν τα σύνορα, τις περισσότερες φορές με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας έως και της ζωής τους».
 
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το «Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.» με αφορμή μία σειρά τραγικών συμβάντων που έλαβαν χώρα στην περιοχή μας με θύματα μετανάστες. Σε ανακοίνωση με θέμα «Να μην γίνει ο θάνατος συνήθεια και η απάθεια κουλτούρα» τα μέλη ζητούν ρητά να προαχθεί η αλληλεγγύη και να πάψει να υφίσταται ο φόβος απέναντι στο διαφορετικό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Τα “πολιτισμένα” κράτη του δυτικού κόσμου, μαζί με τις “φιλάνθρωπες” πολυεθνικές αφού πρώτα επεκτείνουν την κυριαρχία τους στους “απολίτιστους” είτε με οικονομικούς πολέμους είτε με στρατιωτικές επεμβάσεις, εξαναγκάζουν σε φυγή εκατομμύρια ανθρώπους μακριά από τα σπίτια τους. Όταν οι κολασμένοι της Γης μεταναστεύουν προς αναζήτηση ασφάλειας, βρίσκονται μπροστά σε κλειστά σύνορα (φράχτης του Έβρου, στρατός, αστυνομία, FRONTEX) και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου στοιβάζονται σαν προϊόντα προς διαλογή. Τα παραπάνω, αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να πληρώνουν διακινητές ώστε να περάσουν τα σύνορα, τις περισσότερες φορές με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας έως και της ζωής τους.
 
Κάτω από αυτές τις συνθήκες μέσα σε λίγες μέρες στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έλαβαν χώρα μια σειρά από τραγικά συμβάντα. Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 3 μετανάστριες πιθανόν η μητέρα με τις δυο κόρες, βρέθηκαν δολοφονημένες με βαθιά τραύματα στο λαιμό και το θώρακα από μαχαίρι. Στις 12 Οκτώβρη όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρο κατά την προσπάθεια να ξεφύγει από μπλόκο της αστυνομίας. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά 3 μετανάστες ενώ συνολικά στο όχημα υπήρχαν στοιβαγμένοι 21 άνθρωποι. Ξημερώματα του Σαββάτου 13 Οκτώβρη όχημα που επέβαιναν 11 μετανάστες συγκρούστηκε με φορτηγό ενώ πριν δεν σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας. Μετά τη σύγκρουση τα δύο οχήματα πήραν φωτιά, ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε ελαφρά ενώ οι έντεκα μετανάστες κάηκαν ζωντανοί.
 
Για τα παραπάνω συμβάντα την ευθύνη δεν έχουν μόνο, τα κράτη και το σύστημά που δημιουργεί τους πολέμους την καταπίεση και την εξαθλίωση. Ούτε τα ΜΜΕ τα οποία καλλιεργούν την συνήθεια στον θάνατο και κατ’ επέκταση την απάθεια, αλλά και τα κομμάτια εκείνα της κοινωνίας που ασπάζονται τις εθνικιστικές και φασιστικές λογικές. Ανθρωπάκια δειλά τα οποία επιλέγουν να ξεσπάσουν στους αδύναμους και τους διαφορετικούς μιας και δεν έχουν το θάρρος να αντικρίσουν την πραγματικότητα. Επίσης ηθικοί αυτουργοί είναι και όλοι εκείνοι που παρακολουθούν σιωπηλά και συνένοχα.
 
Να σταματήσει η λογική της απάθειας, κανείς δεν πρέπει να μένει ουδέτερος στην καταπίεση και συνένοχος στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθεί η εξουσία. Αντ‘ αυτού να προάγουμε την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση μακριά από φανταστικούς διαχωρισμούς και φοβικές λογικές εναντίον του διαφορετικού.  Να τσακίσουμε το “διαίρε και βασίλευε’ της κάθε εξουσίας και τους υποτακτικούς της. Μέχρι την Αναρχία.
 
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ
 
ΥΓ: Το τελευταίο διάστημα στην περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελίσσεται ανθρωποκυνηγητό μεταξύ αστυνομίας και διακινητών με πραγματικά θύματα πρόσφυγες και μετανάστες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.