280 καταρτιζομενοι για το ΔΙΕΚ Κομοτηνης

Με περισσότερα τμήματα από κάθε άλλη χρονιά ξεκινά τη νέα χρονιά

Με περισσότερους καταρτιζόμενους και τμήματα από κάθε άλλη χρονιά ξεκίνησαν τα μαθήματα του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής το απόγευμα της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του στην Κομοτηνή.
 
Τους καταρτιζόμενους υποδέχτηκε η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη, μαζί με τους καθηγητές τους, ενώ τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος απευθυνόμενος σε αυτούς σημείωσε πως σημαντική είναι τόσο η εξωτερική, όσο και η εσωτερική κατάρτιση, που δίνει νόημα στην πρώτη.
 

Ακολούθησε η ενημέρωση των καταρτιζομένων, η τοποθέτησή τους σε αίθουσες και η μετάβαση σε εργαστήρια και σε χώρους εκπαίδευσης πεδίου για μαθήματα ειδικοτήτων. 

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ΔΙΕΚ 

Όπως σημείωσε η κ. Κοτσάκη, φέτος έχουν 280 καταρτιζόμενους στο πρώτο και το τρίτο εξάμηνο, σε 10 ειδικότητες, οι οποίοι είναι κατανεμημένοι σε 14 τμήματα, διπλάσια από τα 7 που είχαν πριν από 2 χρόνια.
 
«Αυτό δείχνει πως μας εμπιστεύεται η τοπική κοινωνία, οι καταρτιζόμενοι, και θέλουν να συμμετέχουν στις ειδικότητες που βγάζουμε, γιατί φαίνεται πως είναι ανταγωνιστικές στην αγορά» σημείωσε.
 

Έτσι φέτος έχουν ειδικότητες Τεχνικός κομμωτικής τέχνης, Τεχνικός αισθητικής τέχνης και μακιγιάζ, Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας, Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας αλλά και Στέλεχος διοίκησης και οικονομάς στον τομέα του τουρισμού, καθώς και Βοηθός φαρμακείου και Τεχνικός ΗΥ.
 
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την ειδικότητα Τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef), που φέτος έχουν ένα τμήμα στο πρώτο και δύο στο τρίτο εξάμηνο. Το ενδιαφέρον μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Κοτσάκη, ήταν τόσο μεγάλο που θα μπορούσαν να έχουν ακόμα ένα τμήμα, αλλά δυστυχώς οι χώροι όπου γίνεται το μάθημα δεν μπορούν να υποστηρίξουν τόσα άτομα.
 
Τέλος έχουν δύο νέες ειδικότητες που ξεκινούν φέτος, με τμήματα Βοηθός βρεφονηπιοκόμων  και Στέλεχος ασφάλειας προσώπων και υποδομών. 

Έμφαση στην κατάρτιση και την εκπαίδευση 

Ανάμεσα στους καταρτιζόμενους είναι νέοι που μόλις τελείωσαν το λύκειο και θέλουν να πάρουν μια επιπλέον κατάρτιση σε ανταγωνιστικές ειδικότητες ώστε να βρουν σύντομα απορρόφηση στην αγορά εργασίας, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι θέλουν είτε να αλλάξουν σταδιοδρομία ή να διεκδικήσουν καινούριες ευκαιρίες στη ζωή τους, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή.
 
Η κ. Κοτσάκη ανέφερε πως έχουν συμπαράσταση από το Δήμο, την Περιφέρεια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, αλλά και επιχειρήσεις που συμμετέχουν και στις δράσεις τους, κάτι ιδιαίτερα ευχάριστο, που θεωρεί πως δείχνει το έργο που κάνει το ΔΙΕΚ στην τοπική κοινωνία, που την έχει αγκαλιάσει θερμά στις δράσεις τους.
 

Το ΔΙΕΚ όμως βοηθά και τους εκπαιδευτές, που φέτος έχουν ξεπεράσει τους 100, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη νέων ανθρώπων που έχουν τελειώσει κάποια σχολή, έχουν πάρει πιστοποίηση σχολών ενηλίκων, και αναζητούν κάποια εργασιακή εμπειρία, είτε για να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους ή να έχουν μια εξέλιξη τόσο σε Ελλάδα ή σε Ευρώπη.
 
Αυτοί έρχονται να προστεθούν σε παλιά στελέχη, με μεγάλη εργασιακή εμπειρία που έχουν και μπορούν να δώσουν στα παιδιά και να τα μυήσουν στον εργασιακό χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.