Στην τελικη ευθεια για την ανακατασκευη του Γηπεδου Γρατινης

Θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με εργασίες στον τάπητα και τον γύρω χώρο

Την προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή του Γηπέδου Γρατινής, ύψους 152.000 ευρώ, μεταξύ του Δήμου  Κομοτηνής και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Η σύμβαση στοχεύει στην ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου που υπάρχει στη Γρατινή, το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα, με την τοπική ομάδα να αδυνατεί να διεξάγει ποδοσφαιρικούς αγώνες σε αυτό. Για την αποτελεσματική λειτουργία του γηπέδου απαιτούνται εργασίες επιχωμάτωσης, τοποθέτησης χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, με ταυτόχρονη εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος, καθώς και συμπλήρωση-επισκευή  του φωτισμού.
 
Πριν από ένα χρόνο περίπου, το θέμα της ανακατασκευής είχε τεθεί στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή μας, ο οποίος δεσμεύτηκε η ΓΓΑ να χρηματοδοτήσει, έστω και μερικά, το έργο, με την προϋπόθεση της σύνταξης και αποστολής μελέτης από τον Δήμο, τεχνικών δελτίων, τευχών δημοπράτησης, καθώς και αναλυτικό προϋπολογισμό των απαιτούμενων εργασιών.
 
Αυτό έγινε, και τελικά η ΓΓΑ δήλωσε στον Δήμο Κομοτηνής ότι προτίθεται να καλύψει εξ ολοκλήρου το ποσό της ανακατασκευής, όπως και θα γίνει.
 
Η προγραμματική  σύμβαση αυτή υπογράφεται στα πλαίσια της Κυβερνητικής Πολιτικής για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα του Αθλητισμού και συγκεκριμένα στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Ως φορέας χρηματοδότησης του έργου ορίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ως φορέας υλοποίησης του έργου ορίζεται ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, που εγκρίθηκε ομόφωνα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τη ΓΓΑ όσο και την επικεφαλής της παράταξης της «Πολη-τικής Ανατροπής» κ. Ελένη Λαφτσή, που συνέβαλε στο να τεθεί υπόψη της γραμματείας και να προχωρήσει το έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.