Ολοκληρωθηκε το 2ο Πανξανθιωτικο Παιδικο Ποδοσφαιρικο Τουρνουα «Σκοραρουμε για το Χαμογελο»

Ευρεία η συμμετοχή των μαθητών και η στήριξη των φορέων

Με μεγάλη επιτυχία, αμέτρητες συμμετοχές από μικρούς αθλητές, αλλά και παράλληλες δράσεις ολοκληρώθηκε το 2ο Πανξανθιώτικο Παιδικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018 στο Αθλητικό Κέντρο του Α.Ο. ΠΑΕ Ξάνθης και στον αύλειο χώρο του ξενοδοχειακού συγκροτήματος LeChalet.

Με χαμόγελα και αθλητική ενέργεια πλημμύρισαν τα γήπεδα και ο χώρος των παράλληλων δράσεων, κατά τη διάρκεια του διημέρου. Συγκεκριμένα 1.320 παιδιά, μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Ξάνθης των όμορων νομών και αθλητές των ακαδημιών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, συμμετείχαν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες του τουρνουά και αγωνίστηκαν με διάθεση και δύναμη για τα χιλιάδες παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παράλληλα με τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για το έργο και τις δράσεις όλων των συμμετεχόντων, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές παράλληλες δράσεις, επιδείξεις, εκθέσεις και παρουσιάσεις. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια, στίβους αγωνισμάτων, πρωτότυπα εργαστήρια, περιβαλλοντικά παιχνίδια, αθλητικά αγωνίσματα, ποδηλατικές διαδρομές και εναέριες διαπεράσεις. Ξεναγήθηκαν και φωτογραφήθηκαν σε εκθέσεις οχημάτων και παράλληλα ενημερώθηκαν για την ασφαλή οδήγηση και τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής.

Ομάδες ρομποτικής παρουσίασαν σύγχρονες κατασκευές και δημιουργίες, ενώ οι μικροί επισκέπτες ζωγράφισαν με Χαμόγελο και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους στα περίπτερα των δράσεων. Ταυτόχρονα, διασωστικές ομάδες ενημέρωσαν για τις πρώτες βοήθειες, πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία αλλά και προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις. Από την διήμερη εκδήλωση δεν έλειψαν οι μουσικές μπάντες και οι χορευτικές επιδείξεις.

Στη λήξη του διήμερου ποδοσφαιρικού τουρνουά πραγματοποιήθηκε μία ευχαριστήρια εκδήλωση, όπου παρέλαβαν βραβεία και τιμητικές πλακέτες οι εκπρόσωποι των τοπικών θεσμικών και εκπαιδευτικών φορέων, στρατιωτικών υπηρεσιών και σωμάτων ασφαλείας, πολιτιστικών, μουσικών, επιστημονικών συλλόγων, συνδέσμων, εθελοντικών οργανώσεων και διασωστικών ομάδων χάρη στην πολύτιμη συμβολή των οποίων πραγματοποιήθηκε το 2ο Πανξανθιώτικο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο».

Το Χαμόγελο του Παιδιού σε ανακοίνωσή του απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνδιοργανωτές, υποστηρικτές, συμμετέχοντες και χορηγούς του 2ου Πανξανθιώτικου Παιδικού Ποδοσφαιρικού Τουρνουά «Σκοράρουμε για το Χαμόγελο» που ένωσαν τις δυνάμεις τους και απέδειξαν ότι «αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.