Η εθνικη επετειος του «ΟΧΙ» τιμηθηκε και στον Δημο Μαρωνειας – Σαπων

Η παρέλαση της Κυριακής η «κορύφωση» των εκδηλώσεων

Για την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ» εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών, όπου το δημοτικό κατάστημα καθώς και τα μπαλκόνια πολλών σπιτιών είχαν σημαιοστολιστεί. ‘Ηδη από τις 26 Οκτωβρίου ομιλίες και εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση την «επέτειο της νίκης».

Την Κυριακή το πρωί μία χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία από τον Ιερό Ναό και ρυθμικά εμβατήρια ερμηνευμένα από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών ηχούσαν στις κεντρικές οδούς της κωμόπολης. Μετά την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην οποία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, σχολεία, οργανώσεις και κάτοικοι της περιοχής ο κλήρος μετέβη στο Ηρώο, όπου τελέσθηκαν επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με νεαρούς μαθητές των σχολείων του Δήμου συνοδευόμενους από τους δασκάλους τους και μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής να παρελαύνουν, ξεκινώντας από την πλατεία προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.