Συνεργασια Δημου Κομοτηνης και Σωματειου ΑμεΑ Ροδοπης για Bungalows και παιδικες χαρες

Απαραίτητο να μελετηθεί το θεσμικό και νομικό πλαίσιο - Θετικό να δημιουργηθούν παιδικές χαρές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν και ΑμεΑ

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη είχαν το πρωί της Τρίτης 30 Οκτωβρίου μέλη του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, για θέματα που αφορούν την βελτίωση της πρόσβασης και των παροχών στο Δήμο Κομοτηνής.
 
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η προσαρμογή κάποιων από τα Bungalows που υπάρχουν στο Φανάρι, μερικά από τα οποία μάλιστα είναι ήδη άδεια, αλλά και το θέμα δημιουργίας παιδικής χαράς για ΑμεΑ, το οποίο συζητήθηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής μετά από πρόταση της παράταξης του Σπάρτακου.
 
Για το θέμα των Bungalows υπήρξε πρόοδος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Τρύφωνα Καρούντζο, ο οποίος σημείωσε πως ο Δήμαρχος ήταν και από προηγούμενες συναντήσεις ανοιχτός στη δημιουργία τέτοιων δομών στο Φανάρι, που θα ενισχύσουν τον θεραπευτικό τουρισμό στην περιοχή, και κατ’ επέκταση την οικονομική της θέση.
 
Όμως πριν γίνει οτιδήποτε πρέπει να μελετηθεί το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο που διέπει τα Bungalows, ώστε να προχωρήσουν προς την κατάλληλη κατεύθυνση, διευκρίνισε ο κ. Καρούντζος
 
Όσο για το θέμα των παιδικών χαρών, συζητήθηκε η αρωγή του Σωματείου, για την οποία δεσμεύτηκαν ανεπιφύλακτα, για τη δημιουργία παιδικής χαράς ή την «προσαρμογή» υφιστάμενης, στην οποία θα τοποθετηθούν τα απαραίτητα όργανα ώστε να μπορούν να παίξουν και παιδιά ΑμεΑ.
 
Να σημειωθεί πως η λύση της μεικτής παιδικής χαράς, στην οποία θα μπορούν να πηγαίνουν όλα τα παιδιά, σε αντίστιξη με μια παιδική χαρά αποκλειστικά για ΑμεΑ, θεωρείται η ιδανικότερη, μιας και βοηθά στην κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.