Παμε Μουντιαλ ( ; )

Της έκδοσης

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τα όσα ειπώθηκαν από πλευράς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των ομολόγων του στην Τετραμερή Σύσκεψη Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας.
 
Και όντως τα όσα ακούσαμε δια στόματος του Έλληνα Πρωθυπουργού, ειδικά για όσα αφορούν και την περιοχή μας, δεν μας διέψευσαν.
 
Ωστόσο ο κ. Τσίπρας μας έπιασε εξαπίνης καθότι πολλά μπορεί να αναμέναμε να ακούσουμε αλλά σίγουρα όχι μία αμιγώς αθλητική είδηση, και δη αυτήν της διεκδίκησης μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, σε βάθος δεκαετίας, από κοινού, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
 
Η ιδέα για την από κοινού διοργάνωση μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης ήρθε μάλιστα δια της ελληνικής πλευράς, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ να εξειδικεύει ακόμα περισσότερο την πρόταση επισημαίνοντας πως «αξίζει τον κόπο να υποβάλουμε μια πρόταση οι τέσσερις χώρες, προκειμένου να φιλοξενήσουμε από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2030».
 
Μάλιστα όπως επισημάνθηκε η ιδέα αυτή ήρθε στο πλαίσιο της καθιέρωσης μίας μόνιμης συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων χωρών σε οικονομικό αλλά και εμπορικό επίπεδο.
 
Το αν η υλοποίηση της ιδέας αυτής καταστεί εφικτή στο μέλλον είναι κάτι το οποίο μένει να το δούμε. Δεδομένο ωστόσο αποτελεί το ότι το μοντέλο της από κοινού διοργάνωσης δεν είναι καινούργιο καθότι αντίστοιχες διεργασίες γίνονται και από πλευράς Αλγερίας, Τυνησίας και Μαρόκου καθώς και Ιρλανδίας, Αγγλίας, Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ επίσης δεδομένο είναι ότι μόνο θετικό, ως προς την σύσφιξη των σχέσεων και σε ουσιαστικό επίπεδο, μπορεί μία τέτοια συνέργεια να λειτουργήσει.
 
Όλα τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα οι συζητήσεις που σίγουρα θα ακολουθήσουν των ανακοινώσεων περί της αναγκαιότητας της φιλοξενίας μίας τέτοιου μεγέθους διοργάνωσης, σε συνάρτηση πάντα με τα οικονομικά της χώρας κ.ο.κ., προς το παρόν μπορούν να περιμένουν.
 
Και αυτό καθότι η ιδέα δεν είναι τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή, από απλή ιδέα. Όταν αυτή αποκτήσει «σάρκα και οστά» τότε την συζητάμε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.