Προχωρα το εργο του αγωγου νερου απο το Φραγμα Γρατινης στο Υδραγωγειο Κομοτηνης

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι, ανοίγοντας το δρόμο για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το ΠΕΠ ΑΜΘ

Το πράσινο φως πήρε η ΔΕΥΑ Κομοτηνής για την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου μεταφοράς νερού για την υδροδότηση του Δήμου Κομοτηνής από το φράγμα Γρατινής από το Π.Ε.Π. Α.Μ.Θ., μετά και την ανάρτηση στη «Διαύγεια», την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου.
 
Η απόφαση αυτή ήταν η τελευταία απαιτούμενη για να ολοκληρωθούν οι εγκρίσεις -αδειοδοτήσεις για την πλήρη ωρίμανση του έργου, το οποίο έχει βαρύνουσα σημασία για την υδροδότηση του Δήμου Κομοτηνής γι’ αυτό και εντάχθηκε στον προγραμματισμό των υποδομών της ΔΕΥΑΚ, η οποία με εργώδη προσπάθεια ετών μπόρεσε να ολοκληρώσει την πληρότητα του φακέλου του έργου.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΚ τονίζει πως βρήκε αρωγούς και υποστηρικτές στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδίως τον ίδιο τον κ. Φάμελλο, για τους οποίους νιώθει την ανάγκη να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της. 

2,5 εκατ. μ3 νερό το χρόνο 

Το έργο αφορά στη συμπληρωματική υδροδότηση του Δήμου Κομοτηνής από το υφιστάμενο Φράγμα Γρατινής, που διαχειρίζεται η ΔΕΗ Α.Ε.. Με το έργο θα παρέχεται συμπληρωματικά η απαιτούμενη ποσότητα νερού για την υδροδότηση του Δήμου Κομοτηνής κυρίως κατά την περίοδο Ιουνίου-Νοεμβρίου.
 
Η ολοκλήρωση του έργου, που αφορά κυρίως στην κατασκευή του έργου υδροληψίας από το μεριστή της ΔΕΗ, των εξωτερικών αγωγών και του αντλιοστασίου, αναμένεται να παρέχει περίπου 2,5 εκατ. μ3 νερό ετησίως ή περίπου 500.000 μ3/μήνα για τη συμπληρωματική κάλυψη των αναγκών ύδρευσης του Δήμου Κομοτηνής, κάτι που θα καθοριστεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΔΕΥΑ Κομοτηνής.
 
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή αντλιοστασίου κοντά στο φράγμα, και αγωγούς σχεδόν 12 χιλιομέτρων μέχρι το υδραγωγείο Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.