«Ροζα Εσκεναζυ: Η Βασιλισσα του Ρεμπετικου» με τη Νεφελη Ορφανου

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής

Η παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ: Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου» του Παναγιώτη Μεντή σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου και τη Νεφέλη Ορφανού στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα ανέβει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής. 
 
Ο Αντώνης Λουδάρος, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, μας προτρέπει να αφεθούμε και να ταξιδέψουμε στην μυθική ζωή μιας γυναίκας «σύμβολο», στη ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ! Στον ρόλο της Ρόζας, η Νεφέλη Ορφανού. Στα τραγούδια της παράστασης η φωνή της Μαρίας Σουλτάτου. 

Η υπόθεση της παράστασης 

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό έργο για την «βασίλισσα» του ρεμπέτικου τραγουδιού.
 
Τη «Ρόζα την ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά» που ήξερε πώς να ξεσηκώνει τα πλήθη.  Το «Χαρικλάκι» της, η «Δημητρούλα» της, η «Λιλή την σκανδαλιάρα», το «Ράμπι-Ράμπι» και τόσες άλλες μεγάλες επιτυχίες της που ακούγονται και στην παράσταση μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη του 1883 μέχρι την Αθήνα του 1980.
 
Η Ρόζα, χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού, έζησε μια ζωή γεμάτη ένταση και μυστήριο. Βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Πέρασε δια πυρός και  σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, αντίσταση, δικτατορίες κι έρωτες, χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να είναι μια γυναίκα που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρόζα Εσκενάζυ κατά την παιδική – εφηβική της ηλικία, διέμενε με τη μητέρα και τα αδέλφια της στην Κομοτηνή, όπου και ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Συγγραφέας: Παναγιώτης Μέντης
Σκηνοθέτης: Αντώνης Λουδάρος
Ηθοποιοί: Νεφέλη Ορφανού
Στην παράσταση ακούγονται οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς, Φάνης Μουρατίδης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Παύλος Ορκόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου και η μικρή Παναγιώτα Ζαρείφη.
Σκηνική επιμέλεια: Ειρήνη Παπιδά
Κοστούμια: Βεστιάριο
Φωτισμοί: Νίκος Καλατζής
Video παράσταση: Στέφανος Κοσμίδης
Σχεδιασμός-επιμέλεια μαλλιών: Γεώργιος Δουδέσης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γωγώ Μαρινάκου
 
Info
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 13 ευρώ και μειωμένο 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων)
Προπώληση: Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο
Πληροφορίες – Κρατήσεις: Όψεις Πολιτισμού, 2310257218, 6909205621

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.